Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Договори пайового будівництва перестануть укладати з 1 липня 2019 року в Росії

Четвер, 07 червня 2018 15:49

Уряд прийняв рішення припинити з 1 липня 2019 року укладати з громадянами договори пайового будівництва і залучати кошти на житлове будівництво виключно через банки, повідомив президент РФ Володимир Путін, пише Інтерфакс.

"Ми повинні, врешті-решт, вийти на цивілізовані способи житлового будівництва без залучення коштів громадян", - сказав Путін в ході "Прямої лінії" в четвер, відповідаючи на питання ошуканих пайовиків.

Разом з тим президент зазначив, що "якщо ми зараз різко зробимо кроки в напрямку зменшення залучення коштів громадян, то зіткнемося з декількома проблемами: отримаємо ще більше претензій громадян, тому що буде неможливо добудувати розпочате, і різко знизимо обсяги будівництва в цілому".

"Тому у нас прийнято рішення з 1 липня 2019 роки припинити укладати нові договори пайового будівництва і залучати кошти виключно через систему фінансових установ, через банки, для цих цілей", - сказав Путін.

У свою чергу міністр будівництва і ЖКГ Володимир Якушев, з яким президент зв'язався по відеозв'язку, повідомив, що відповідні поправки в законодавство повинні бути прийняті Держдумою 27 червня.

Він пояснив, що новий механізм "дозволить використовувати гроші пайовиків, але при цьому максимально їх зберегти, не влаштовувати пірамід, які ми на сьогодні маємо".

"Це дозволить очистити ринок і приступити до здійснення амбітного завдання - будувати 120 млн кв. М житла (на рік - ІФ)", - підкреслив Якушев.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%