Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Путін пообіцяв не міняти ПДФО і не вводити податок з продажів, Росія

Четвер, 07 червня 2018 16:56

Як пише INTERFAX.RU, Президент РФ Володимир Путін в ході "Прямої лінії" заявив про недоцільність вводити диференційований ПДФО і податок з продажів.

За словами президента, хоча перехід на диференційований податок на доходи фізосіб виглядає справедливим, на практиці його введення призводить до того, що громадяни з високими доходами починають приховувати свій заробіток, "починаються зарплати в конвертах". Таким чином, за словами президента, "фіскальний дохід майже нульовий, а шуму багато".

"Як відомо, багато хто пропонує ПДФО змінити, в тому числі й політичні партії, які перебувають в опозиції, але представлені в парламенті. Ми довго думали з цього приводу. На перший погляд, диференційована шкала ПДФО здається і виглядає більш соціально справедливою, тобто хто більше отримує доходу, той повинен і більше платити. Але практика складніше, ніж ці теоретичні формули. Про що говорить практика диференційованого ПДФО минулих років? Як тільки це вводиться, частина громадян, які отримують більш високі доходи, починають різним способами приховувати ці доходи, виплачується зарплата в конвертах і так далі. Тобто фіскальний результат майже нульовий, а шуму багато і погіршення в цілому інвестиційного клімату очевидно. Тому визнано це недоцільним ", - сказав Путін.

Введення податку з продажів, у свою чергу, веде до зростання інфляції, зазначив Путін.

"Багато і мої колеги, і на експертному рівні виступали за те, щоб ввести такий податок. У нас, по-перше, такий податок був з обороту. Це серйозне навантаження на економіку в цілому, це серйозне навантаження в кінцевому підсумку на громадян, тому що це неминуче призведе до значного зростання інфляції ", - заявив президент.

Разом з тим, за словами президента, має бути "налаштування податкової системи" для отримання додаткових 8 трлн рублів, необхідних на виконання нового "травневого указу".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%