Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мікрокредити зможуть отримати 14 тисяч казахстанців

Четвер, 07 червня 2018 17:56

Мікрокредитування допоможе розвивати масове підприємництво і створювати нові робочі місця. Цього року планувалося виділити 42 млрд тенге на розширення мікрокредитування: 31 млрд - на сільську місцевість, 11 млрд - на мономіста та міста. З урахуванням реалізації «П'яти соціальних ініціатив» ця сума буде збільшена. Про це повідомив директор Департаменту зайнятості населення та розвитку ринку праці Міністерства праці та соціального захисту населення РК Женісбек Дулатов, передає кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

Женісбек Дулатов нагадав, що за дорученням глави держави фінансування мікрокредитування додатково збільшено на 20 млрд тенге. Таким чином, на надання мікрокредитів з урахуванням додатково виділених коштів передбачається 62,4 млн тенге: на кредитування сільської місцевості - 45,3 млн тенге; на кредитування в міській місцевості - 17,1 млрд тенге.

У березні поточного року Нурсултан Назарбаєв представив «П'ять соціальних ініціатив». Одна з них - розширення мікрокредитування. Він доручив довести загальну суму мікрокредитування до 62 млрд тенге. «Значущість цієї ініціативи в тому, що вона дозволить тисячам людей відкрити свою власну справу. Хотів би підкреслити, що це особливо важливо для сільської місцевості, для розвитку підприємництва на селі », - сказав глава держави.

Передбачається, що мікрокредити зможуть отримати 14 тис. чоловік: 11 тисяч сільських жителів і 3 тисячі - міських.

За інформацією Женісбека Дулатова, на сьогодні видано 982 мікрокредиту на 7,7 млрд тенге, з них у сільській місцевості - 498 мікрокредитів на суму 2,1 млрд тенге, містах - 484 мікрокредиту на суму 5,6 млрд тенге. Він також підкреслив, що в новій програмі велика увага приділяється підприємцям, що починають, самозайнятим і безробітним.

Відзначимо, розвиток мікрокредитування реалізується в рамках Програми розвитку продуктивної зайнятості та масового підприємництва на 2017-2021 роки. У минулому році на мікрокредитування було передбачено 41,2 млн тенге, завдяки чому було створено понад 4,5 тис. додаткових робочих місць, нових виробництв і збільшення обсягу продукції, що випускається.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%