Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

АСВ Росії повідомило про можливу страховку за вкладами в окремих випадках до 10 млн рублів

П'ятниця, 08 червня 2018 10:51

Як пише INTERFAX.RU, страховка за вкладами може бути збільшена в окремих випадках до 10 млн рублів. Про це повідомив журналістам глава Агентства зі страхування вкладів (АСВ) Юрій Ісаєв в кулуарах Міжнародного фінансового конгресу в четвер у Санкт-Петербурзі.

"Друга ініціатива пов'язана з самою системою розширення системи страхування вкладів, її покриття в різних випадках. Ми тут велосипеда не винаходимо, є спеціальна директива європейська, яка визначає випадки, які є соціально значущими. Наприклад, що пропонується: додатково страховий захист на строк від трьох місяців. Це означає, що якщо виникає ситуація, коли якісь гроші у людини зявилися, даємо клієнтові термін, за який він повинен розібратися в своїй нестандартній життєвій ситуації. Наприклад, отримав він спадщину. Він повинен за три місяці з цією спадщиною розібратися. Якщо він залишить їх на рахунку в одному банку і терміном трьох місяців станеться страховий випадок, то ми пропонуємо дати йому додатковий захист в розмірі 10 млн ", - пояснив Ісаєв.

Він додав, що якщо страховий випадок стався після трьох місяців, то підвищений страховий захист поширюватися на нього не буде.

За словами глави АСВ, в особливі випадки крім спадщини повинні потрапити ситуації з продажем або купівлею квартири, виконання рішення суду, відшкодування шкоди, виплати в рамках обов'язкового соціального страхування від нещасних випадків, обов'язкового майнового страхування, особистого страхування, державну допомогу громадян, які мають дітей, материнський капітал, соціальну допомогу на поховання, виплата вихідної допомоги.

Випадки доведеться підтверджувати документально щоб уникнути шахрайства. "Мова йде про соціальні виплати, і важливо, щоб у нас була документальна основа. Не просто написав довідку, а документально зафіксовано", - підкреслив Ісаєв.

Він зазначив, що існує й інша ініціатива щодо розширення страховки. "Ще ми припускаємо в перспективі, якщо законодавець підтримає, поширити ліміт страхового відшкодування в розмірі 1,4 млн рублів на банківські вклади некомерційних організацій соціального спрямування. Наприклад, благодійної організації, релігійної організації, організації, що здійснює нагляд за дітьми-сиротами. Це поступове поширення страхового покриття трохи далі, ніж просто фізичні особи ", - пояснив Ісаєв.

Глава АСВ додав, що всі пропозиції пройшли фінальний коло погоджень. "Сподіваюся, що найближчим часом вони потраплять до Держдуми", - зазначив глава АСВ. З приводу термінів вступу змін в силу він заявив: "Якщо це набре чинності з наступного року, буде добре".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%