Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстан та Китай створили спільний інвестиційний фонд

П'ятниця, 08 червня 2018 13:36

8 червня 2018 року в Пекіні в рамках офіційного візиту Глави держави Нурсултана Назарбаєва до Китайської Народної Республіки було підписано Угоду про створення спільного казахстансько-китайського фонду Eurasian Nurly (Bright) Investment Fund. Про це повідомляє прес-службі холдингу «Байтерек», пише kapital.kz.

Від казахстанської сторони Угоду підписав Голова Правління «Національного управителя холдингу« Байтерек »Айдар Аріфханов, від китайської - Генеральний Директор CITIC Eurasian Capital Limited Сунь Ян і Президент Китайсько-Євразійського фонду економічного співробітництва Лінь Ган.

«Запланований цільовий розмір створюваного фонду складе до 500 млн доларів США. Основні інвестиції фонду будуть направлені на реалізацію проектів на території Казахстану в різних галузях економіки, в тому числі - розвитку інфраструктури, перероблюванню природних ресурсів, логістики, інформаційних технологіях, обробної промисловості та агропромисловому комплексі », - підкреслив Айдар Аріфханов.

Казахстанським партнером по реалізації Угоди стане АТ «Казина Капітал Менеджмент» - дочірня організація холдингу «Байтерек». Раніше 7 червня 2017 року Астані в рамках Саміту Шанхайської Організації Співробітництва було підписано Меморандум про взаєморозуміння зі створення інвестиційного фонду.

«Новий фонд Eurasian Nurly (Bright) Investment Fund дозволить залучити в економіку Казахстану інвестиції від великих інституційних і приватних інвесторів Китаю - CITIC Group, China Eurasian Economic Cooperation Fund, Asia Investment Finance Group Limited та інших. Підписання угоди є результатом нашої плідної роботи по розширенню джерел фінансування казахстанських проектів », - зазначив Заступник Голови Правління АТ« Казина Капітал Менеджмент »Асет Сагімбеков.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%