Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінфін РФ запропонував підвищувати мита на нафтопродукти аж до 90%

Понеділок, 11 червня 2018 10:49

Як пише INTERFAX.RU, - Мінфін РФ пропонує підняти граничні значення експортних мит на нафтопродукти, до яких уряд отримає право своїм рішенням їх піднімати, до 90% від мита на нафту. Про це повідомив журналістам директор податкового департаменту Мінфіну РФ Олексій Сазанів.

"Для оперативного реагування на зміну цін на паливо на внутрішньому ринку Мінфін завтра внесе в уряд РФ законопроект, в якому будуть встановлені граничні значення експортних мит на нафтопродукти. Уряд отримає можливість в разі потреби встановлювати мита в рамках цих граничних значень своєю постановою. Ми пропонуємо підняти ці граничні значення до 90% як по бензину, так і по дизельному паливу, гасу ", - сказав він.

"Якщо нафтові компанії не будуть дотримуватися зобов'язань щодо підтримки цін в опті на рівні, необхідному для заморозки на поточному рівні ціни в роздробі, ми зможемо застосувати цей механізм для стабілізації ситуації, підвищивши експортні мита постановою уряду", - зазначив також Сазанів.

Раніше в четвер віце-прем'єр Дмитро Козак в ході "Прямої лінії" з президентом Володимиром Путіним повідомив, що уряд в разі кризи на ринку нафтопродуктів Росії отримає право підвищити мита на паливо до рівня мита на нафту.

"Те, про що говорив Олександр Валентинович (міністр енергетики Олександр Новак повідомив про можливість підвищення мита на нафтопродукти - ІФ), як ви правильно оцінили - це загроза в разі, якщо домовленості (з нафтовими компаніями - ІФ) не виконуватимуться. Буквально завтра ми внесемо до Держдуми законопроект, який передбачає можливість стримування, щоб врівноважити внутрішні та експортні ціни на моторне паливо. Це можливість для уряду підвищувати експортне мито на моторне паливо, практично зрівняти її з експортним митом на нафту ", - сказав він.

При цьому Козак висловив надію, що застосовувати цей захід не доведеться.

В даний час експортне мито на світлі нафтопродукти, масла і товарний бензин становить 30% від ставки мита на нафту, експортне мито на прямогонний бензин - 55% від ставки мита на нафту.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%