Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Samsung переміщує виробничі потужності до В'єтнаму

Четвер, 12 грудня 2013 11:28

Дешева робоча сила дозволить збільшити доходи

Компанія Samsung Electronics Co є найбільшим у світі виробником смартфонів. Досі організації було вигідно виробляти більшу частину своєї продукції в Китаї. Однак керівництво корпорації прийняло рішення перемістити виробничі потужності до В'єтнаму.

Однією з переваг розташування заводів компанії у В'єтнамі є те, що заробітна плата в регіоні в три рази нижче, ніж у Китаї . Крім того , Samsung не буде платити орендну плату протягом 4 років , а наступні 12 років - половину від повної вартості. Це дозволить суттєво підвищити прибутки і захистити себе від ризиків, пов'язаних з тим , що зростання продажів телефонів високого класу сповільнюється.

У В'єтнамі вже є виробничі потужності Samsung. Незабаром в країні запрацює ще кілька фабрик корейського виробника. Одна з них розпочне роботу в лютому 2014р., а складання телефонів на іншій буде повністю налагоджено до 2015р. Там планують виробляти 40 % усіх мобільних телефонів компанії. Саме цей товар забезпечує поточний прибуток Samsung. Очікується, що через два роки фабрика випускатиме 120 млн. телефонів на рік. На сьогоднішній день цей завод займає друге місце у В'єтнамі серед компаній, які виробляють мобільні пристрої.

Samsung обігнав компанію Apple Inc , пропонуючи користувачам мобільні телефони за більш доступною ціною. Так , високотехнологічні моделі коштують понад $ 900 . Однак, разом з тим, простий телефон можна придбати за $ 150 і дешевше.

До 2017р. світові продажі смартфонів досягнуть 1,7 млрд. При цьому середня ціна на мобільний телефон знизиться з $ 337 до $ 265.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%