Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Пошта Росії» попросила відкласти зниження безмитного порога для інтернет-покупок

Середа, 13 червня 2018 10:53

Як пише INTERFAX.RU, Гендиректор "Пошти Росії" Микола Подгузов попросив віце-прем'єра Максима Акімова перенести зниження порога безмитного ввезення товарів з іноземних інтернет-магазинів до 200 євро на місяць, пише "Коммерсант". За інформацією видання, яке посилається на джерела, знайомі з відповідним листом, Подгузов пропонує перенести зниження порога на 2021 рік (зараз передбачається, що поріг буде знижено до 200 євро вже з 1 січня 2019 року).

Крім того, на даний момент, згідно з проектом Мінфіну, з 1 липня 2018 року безмитний поріг буде знижено до 500 євро.

Основною причиною такої ініціативи "Пошти Росії" називають фінансові втрати: інтернет-торгівля є вигідним ринком для організації. Її доходи від послуг компаніям в цій сфері в 2017 році склали 48 млрд руб., Або 30% від виручки, а частка на транскордонного ринку - 97%. Як нагадує "Коммерсант", ФГУП реалізує з ВТБ проект зі створення 40 логістичних розподільних центрів за 35 млрд руб, а зниження виручки від посилок може привести до зупинки проекту.

Крім того, зниження безмитного порога може паралізувати митне оформлення на теперішній інфраструктурі "Пошти Росії". Для вирішення цієї проблеми ФГУП зараз готує до впровадження з Федеральною митною службою системи автоматичного справляння мита при покупці в інтернет-магазині. При цьому в листі Подгузова підкреслюється, що рішення досі не запущено, через те, що немає наказу Мінфіну про наділення "Пошти Росії" статусом уповноваженого оператора і порядок справляння їм мит.

Ще одним аргументом за відстрочку зниження порога безмитної торгівлі називають негативний закордонний досвід: у Швеції на початку 2018 року скасували звільнення від сплати ПДВ щодо товарів, що ввозяться в електронній торгівлі. В результаті споживачі стали набагато частіше відмовлятися від замовлених онлайн товарів. Це призвело не тільки до затоварювання складів в поштових відділеннях, а й до витрат шведського поштового оператора, зобов'язаного покривати вартість зворотних відправлень. Схожі наслідки зафіксувала і "Пошта Білорусі".

Інша складність в тому, що ліміт у 200 євро планується ввести не на одну посилку, а на все відправлення протягом місяця. Це може привести до того, що потік міжнародних посилок перерозподілиться в країни з більш сприятливими умовами - наприклад, з Росії в Казахстан.

Як підкреслює "Коммерсант", в "Пошті Росії" не прокоментували ці повідомлення.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%