Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Думу Росії внесено законопроекти про посилення покарання за підробку паспортів і штампів

Середа, 13 червня 2018 14:48

Як пише INTERFAX.RU, уряд вніс до Держдуми ряд законопроектів, що підсилюють відповідальність за діяння, пов'язані з підробкою документів, повідомляє сайт кабінету міністрів.

Зокрема, пропонується встановити кримінальну відповідальність за придбання, зберігання, перевезення з метою використання або збуту свідомо підробленого паспорта, посвідчення або іншого офіційного документа, що надає права або звільняє від обов'язків. Це також стосується підроблених штампів, печаток, бланків.

"Також передбачається кримінальна відповідальність за використання таких документів, штампів, печаток, бланків. Це дозволить диференціювати заходи відповідальності за використання офіційних та інших документів", - йдеться в довідці до документа.

Ще один законопроект спрямований на посилення адміністративної відповідальності за виготовлення, збут і підробку документів, що засвідчують особу, що підтверджують наявність в особи права або звільнення його від обов'язку. Це також торкнеться підробки штампа, печатки, бланка, їх використання, передачу чи збут, наприклад, водійських посвідчень та документів, які видаються підрозділами з питань міграції.

Зокрема пропонується збільшити до 50 тисяч рублів максимальний штраф за підробку документів. В даний час він становить від 30 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

При цьому за повторне правопорушення пропонується встановити адміністративний штраф в розмірі від 50 тис. до 100 тис. рублів з конфіскацією знарядь вчинення адміністративного правопорушення.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%