Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Як крадуть гроші з Нацфонда Казахстану, розповіли в агентстві у справах держслужби

Середа, 13 червня 2018 15:22

Найбільше грошей з Нацфонда незаконно привласнюються при реалізації програм розвитку підприємництва, регіонів і освіти.

Як пише Sputnik, співробітники агентства у справах держслужби та протидії корупції (АДГСПК) Казахстану виявили понад півтораста фактів корупції в сфері розкрадання коштів з Національного фонду країни.

На особливому контролі знаходяться питання цільового використання державних коштів. Оперативного супроводження піддаються всі бюджетні гроші та кошти Національного фонду, в тому числі виділені на реалізацію державних програм.

"Вжитими заходами в зазначеній сфері виявлено 163 корупційних злочинів. Найбільша їх кількість припадає на програми" Розвиток зайнятості та масового підприємництва "- 37," Розвиток регіонів до 2020 року "- 35," Освіти та науки "- 32," Нурли жол "- 15 ". За їх вчинення до кримінальної відповідальності притягується 71 особа ", - уточнив на брифінгу офіційний представник агентства Нурлан Жахін на брифінгу.

За даними агентства, затримані в основному займалися розкраданням бюджетних коштів шляхом підписання фіктивних актів виконаних робіт по об'єктах в рамках держпрограм, вимаганням хабарів і зловживанням посадових повноважень при розподілі бюджету і виділення земельних ділянок.

"В даному напрямку припинено 119 факту. За їх вчинення залучається 82 посадових осіб. Вжиті заходи дозволили захистити права понад 104 підприємців. Більшість в Астані - 25 фактів та в Алматинській області - 10 випадків", - уклав Жахін.

Всього за п'ять місяців антикорупційною службою зареєстровано 1418 кримінальних правопорушень, з яких 1014 або 72% є корупційними, викрита близько 500 осіб, включаючи керівників республіканського рівня. З виявлених фактів 51% (525) - хабарництво і 37% (379) - розкрадання.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%