Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Профспілки Росії оцінили ризики підвищення пенсійного віку для росіян

Четвер, 14 червня 2018 10:46

Як пише INTERFAX.RU, петиція проти підвищення пенсійного віку, ініційована Конфедерацією праці Росії (КТР), яка об'єднує близько 2 млн членів профспілок, на даний момент зібрала близько 170 тис. Підписів, повідомили в КТР.

У КТР заявили, що при підвищенні пенсійного віку з'являється ризик, при якому значна частина росіян ніколи не отримає пенсію.

"При збереженні теперішніх демографічних тенденцій, до 65 років не доживе близько 40% чоловіків і 20% жінок", - наголошується в заяві КТР, поширеному в четвер.

"Щоб ліквідувати дефіцит пенсійного фонду необхідно вивести з тіні ринок праці. Причина дефіциту - відсутність повноцінних трудових договорів у великого числа російських працівників. За оцінкою Росстату і керівництва Пенсійного фонду Росії, близько 40% росіян трудиться без офіційного оформлення та, відповідно, від їх зарплат не сплачуються страхові внески. в результаті втрати Пенсійного фонду становлять близько 2,5 трлн рублів щорічно ", - заявляють в КТР.

У профоб'єднань вважають, що вирішити проблему можна збільшивши відповідальність роботодавців за застосування схем неофіційної зайнятості та ухилення від сплати податків і страхових зборів. Вони також пропонують змінити закон на користь працівників, готових відстоювати свої права на "білу" зарплату: повернення реальних прав на об'єднання у профспілку, на колективний договір і страйк, відновлення гарантій профспілковим активістам від звільнень.

Глава російського уряду Дмитро Медведєв 8 травня заявив про необхідність прийняти рішення про підвищення пенсійного віку в ході пленарного засідання Держдуми.

У четвер 14 червня на засіданні кабінету міністрів будуть розглянуті зміни до законодавчих актів РФ з питань призначення та виплати пенсій.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%