Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В аеропортах Казахстану впроваджують безпаперовий документообіг

Четвер, 14 червня 2018 11:58

Розпочато реалізацію першого проекту державно-приватного партнерства (ДПП) в сфері цифровізації на транспорті. 14 червня 2018 року відбулася церемонія підписання договору «Впровадження та адаптація інформаційної системи безпаперового документообігу в області вантажних авіаперевезень e-freight». Про це центру ділової інформації Kapital.kz повідомили в прес-службі міністерства з інвестицій та розвитку.

«Особливістю проекту є його здійснення повністю коштом приватних інвестицій - витрати бюджетних коштів не передбачаються. Вартість проекту - 3,3 млрд тенге. Проект буде впроваджений у всіх міжнародних аеропортах Казахстану, і після закінчення терміну дії договору право володіння інформаційною системою e-freight на безоплатній основі буде передано державі », - зазначив Женіс Касимбеков.

Е-freight - міжнародний стандарт безпаперового оформлення і супроводу вантажних повітряних перевезень. Реалізація цього проекту дозволить підвищити ефективність оформлення документації по вантажним авіаперевезенням (переклад близько 20 паперових документів в електронний формат), скоротити терміни обробки вантажних авіапотоків (скорочення часу обробки вантажу в середньому з 1 дня до 1 години) і підвищити привабливість вантажних авіаперевезень і транзиту через територію Казахстану.

Даний проект спрямований на розвиток і поліпшення привабливості транзитних вантажоперевезень, що відповідає доручень глави держави (67-й Крок Плану нації «100 конкретних кроків»). Разом з тим реалізація e-freight відповідає головним завданням країни в рамках цифровізації, бувши одним з пріоритетних проектів в цій сфері.

Документ підписали міністр з інвестицій та розвитку Женіс Касимбеков і генеральний директор спільного підприємства Transinfotech Малик Бердігаліев. Дана подія стала можливою завдяки проведеній роботі Комітету цивільної авіації спільно з приватним партнером - консорціумом компаній «ТрансІнфоТех» (РФ), SecureTechCorporation (РК) і Никхил «Зерде».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%