Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Цифровізація економіки допоможе вивести бізнес Казахстану з тіні

П'ятниця, 15 червня 2018 12:57

Перехід до електронної комерції та цифровізація економіки спростять виведення бізнесу в реальний сектор. Про це на спільному засіданні палат Парламенту повідомив прем'єр-міністр Бакитжан ​​Сагінтаєв, передає кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

«За різними розрахунками, 38% компаній у нас знаходиться" в тіні ". І перехід до цифровізації, до електронної комерції приведе до того, що ми все більше компаній, які працюють "в тіні", будемо виводити в реальний сектор економіки », - розповів прем'єр-міністр.

Бакитжан ​​Сагінтаєв додав, що цифровізація при цьому є важливим фактором підвищення конкурентоспроможності вітчизняних компаній.

«Сьогодні вже 14 великих підприємств мають свою програму, велика робота проводиться по їх цифровізації. Природно, кожна велика системоутворююча компанія, працюючи над цифровізацією, підвищує свою конкурентоспроможність, свою продуктивність праці, підвищує частку продукції, що випускається », - вважає прем'єр-міністр.

Крім того, за даними глави уряду, до 2022 року в рамках програми «Цифровий Казахстан» в електронній комерції працюватимуть 200 тис. осіб.

«На сьогодні ми маємо вже 40 тис. осіб, які працюють в цій сфері. Найближчим часом ми досягнемо планки в 200 тис. Працівників. Це говорить про те, що все більше і більше людей залучені в сферу реального відкритого бізнесу і, природно, все це призведе до того, що баланс, який ми маємо щодо формування бюджету, буде, безумовно, змінюватиметься », - резюмував Бакитжан ​​Сагінтаєв.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%