Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Електронна біржа праці Казахстану запустила нову послугу

Понеділок, 18 червня 2018 12:57

Віце-міністр праці та соціального захисту населення Казахстану Нуржан Альтана розповів про нову послугу, впровадженої на електронній біржі праці. Роботодавці зможуть проводити співбесіди через інтернет в особистому кабінеті на спеціалізованому порталі у відеорежимі, передає kapital.kz з посиланнмя на Sputnik Казахстан.

«Припустимо, ви побачили, що є фахівець в Алмати, а ваше підприємство знаходиться в Астані. Необов'язково говорити цій людині, щоб він з Алмати прилетів або приїхав для співбесіди. Ви можете в відеорежимі на нашому сайті, на електронній біржі праці, провести співбесіду », - сказав Нуржан Альтана.

На порталі електронної біржі праці (ЕБТ) розміщено понад 35 тис. вакансій, понад 70 тис. резюме від роботодавців, центрів зайнятості, приватних агентств зайнятості та здобувачів. Послугами ЕБТ скористалися понад 41 тис. роботодавців, 133 тис. претендентів.

Планується, що функціонал ЕБТ праці буде розширено і з'явиться можливість розміщення в особистому кабінеті роботодавця інформації про прогнозовані робочих місцях і про плановане вивільнення працівників і передача в Центри зайнятості населення в онлайн режимі. Також буде налагоджено взаємодію з приватними агентствами зайнятості в частині аутсорсингу послуг з працевлаштування.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%