Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Всесвітній банк підтримав 46 проектів в РК за роки співпраці

Понеділок, 18 червня 2018 16:56

Розвиток партнерства обговорили прем'єр-міністр РК, віце-президенти СБ і Міжнародної фінансової корпорації.

Прем'єр-міністр РК Бакитжан ​​Сагінтаєв провів зустрічі з віце-президентами Світового банку та Міжнародної фінансової корпорації Сирілом Мюллер і Джорджиной Бейкер. Про це повідомляє офіційний сайт прем'єр-міністра РК, пише kapital.kz.

Під час зустрічі обговорено основні напрямки подальшого поліпшення інвестиційного клімату Казахстану. Зокрема, розглянуто питання розвитку стратегії партнерства на найближчі п'ять років, розширення експортного потенціалу Казахстану, зміцнення бізнес-клімату і державних інститутів, а також значного посилення людського капіталу.

За час співпраці Світовий банк надав РК позики для фінансування 46 проектів на загальну суму понад 8,1 млрд доларів. На сьогодні портфель проектів Світового банку включає 22 проекти, з них 7 поточних проектів і 15 проектів в рамках угод про партнерство на загальну суму 4,1 млрд доларів. Портфель поточних проектів включає 7 проектів на суму 3,2 млрд доларів.

У свою чергу стратегія Міжнародної фінансової корпорації в Казахстані націлена на поліпшення доступу до інфраструктури, посилення фінансового сектора і підтримку диверсифікації та конкурентоспроможності економіки. З 1997 року корпорація інвестувала в економіку РК понад 1,4 млрд доларів, в тому числі 300 млн в синдикованих позиках, для надання підтримки в реалізації 60 проектів приватного сектора у фінансовій, газової, гірничорудної, сільськогосподарської та промислових сферах.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%