Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Сенат США прийняв військовий бюджет

Вівторок, 19 червня 2018 09:52

Сенат США готовий підвищити зарплату військовим навіть більше, ніж просив Пентагон.

Законопроект передбачає найбільше за десятиліття підвищення зарплат військовослужбовцям, збільшення кількості кораблів, літаків і військового контингенту.

Сенат США більшістю голосів прийняв законопроект про бюджет Пентагону на 2019 фінансовий рік у розмірі $716 млрд. "За" проект документа проголосували 85 сенаторів, десять висловилися "проти", повідомляє Інтерфакс-Україна у вівторок, 19 червня.

Законопроект передбачає найбільше за десятиліття підвищення зарплат військовослужбовцям, збільшення кількості військових кораблів, одиниць військової авіації, а також військового контингенту.

Згідно з документом, $617 млрд буде виділено на базовий бюджет Пентагону, $68,5 млрд - на закордонні надзвичайні операції, $21,6 млрд - на програму ядерних розробок.

Законопроект також санкціонує розробку балістичної ракети з ядерним боєзарядом, що розміщується на підводних човнах. На дану розробку передбачається виділення $65 млн з бюджету.

Як і запитував спочатку Пентагон, $23,1 млрд піде на будівництво десяти нових військових кораблів, $7,6 млрд - на закупівлю 75 винищувачів-бомбардувальників F-35.

Крім цього, документ передбачає підвищення заробітної плати військовим на 2,6%, що навіть більше, ніж просило раніше оборонне відомство.

Палата представників США прийняла минулого місяця свій законопроект про бюджет.

Очікується, що нижня і верхня палати працюватимуть на спільному засіданні над усуненням розбіжностей, що містяться в підтримуваних ними версіях законопроектів.

Ключові суперечності в основному пов'язані з розміром збройних сил, основними системами озброєнь і питаннями реформи управлінської структури Пентагону.

Законодавці сподіваються завершити роботу щодо об'єднаного проекту в липні.

Нагадаємо, військовий бюджет США на 2018 рік становить майже $700 млрд. Документ передбачає виділення $4,6 млрд європейським союзникам з НАТО в рамках протидії російській загрозі. Також окремим рядком передбачається виділення $350 млн на військову допомогу Україні.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%