Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Страхування від нещасних випадків в РК: виплати зросли на 59%

Вівторок, 19 червня 2018 16:57

Страхування від нещасних випадків (НС) - один з найбільш традиційних видів особистого страхування в світі і найбільш статистично вивірений з усіх страхуються масових ризиків. В першу чергу це стосується ризиків, що ведуть до тяжких наслідків для життя і здоров'я людини. Для страхувальника страхування від нещасних випадків характеризується найбільшим розміром страхового покриття на випадок смерті при найменшому розмірі страхових премій, пише kapital.kz.

До всього цього на страховому ринку Казахстану спостерігається позитивна динаміка збільшення обсягів страхових виплат за цим видом страхування. Страхові виплати ринку на початок травня 2018 року досягли 334 млн тенге, зростання виплат зріс на 59% в порівнянні з виплатами за аналогічний період.

Якщо на Заході страховка від НС - це обов'язкова опція для кожної цивілізованої людини, то в нашій країні до цього виду страхування поки ставляться скептично. При цьому казахстанці навчилися страхувати свої машини, квартири, дачі, навіть можуть витратитися на поліс добровільного медичного страхування. Але ментальні особливості наших співвітчизників полягають в тому, що вони не люблять думати про біду або трагедії, яка може з ним статися, так що і сенсу в страхуванні від нещасного випадку не бачать.

А біда, як знаєте, приходить несподівано. З одним із застрахованих, який мав поліс СК «Євразія», сталася ДТП, в результаті чого автовласник отримав тілесні ушкодження, не сумісні з життям, від яких після помер. Даний нещасний випадок, що спричинив смерть людини, був визнаний страховим, в зв'язку з чим «Євразія» виконала взяті на себе зобов'язання і виплатила сім'ї потерпілого належну компенсацію в розмірі 1 485 000 тенге.

Варто пояснити, що придбання страхового поліса від нещасного нагоди не охоронить застрахованого від травми, проте відшкодує частково або повністю витрати, пов'язані з відновленням здоров'я і реабілітацією після травми. Травми та хвороби вимагають найшвидшого реагування та якісного лікування, щоб не відбитися на майбутньому.

Можливо, незабаром цей вид страхування стане одним з найбільш популярним. На сьогодні в основному договори страхування від НС полягають роботодавцями щодо своїх співробітників. Такий договір може бути укладений стосовно всього колективу, групам співробітників або окремим топ-менеджерам. Серед страхових ризиків - смерть або інвалідність, стали результатом нещасного випадку.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%