Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Росії Cілуанов заявив про готовність підняти зарплати громадським захисникам

Середа, 20 червня 2018 14:52

Перший віце-прем'єр Антон Сілуанов, виступаючи в Радфед, розповів про готовність Мінфіну збільшити видатки на оплату праці адвокатів, призначених державою. Зараз за подібну роботу захисники отримують по 550 руб. в день, пише РБК-Росія.

Перший віце-прем'єр і глава Мінфіну Антон Сілуанов заявив, що відомство готове піти на збільшення витрат на оплату праці громадських захисників.

«Ми розглядатимо відповідні розрахунки та на їх основі приймати рішення», - зазначив міністр, виступаючи на пленарному засіданні Ради Федерації.

Питання про оплату праці адвокатів Сілуанову задав сенатор Олександр Башкін. Він попросив міністра розповісти, як реалізується доручення президента про збільшення розміру винагороди для адвоката, який бере участь у кримінальній справі за призначенням дізнавача, слідчого або суду. Праця громадських захисників оплачує держава. За словами Башкіна, робота такого адвоката оплачується, виходячи з тарифу, встановленого державою в 2012 році. «Це 550 руб. в день, тобто 11550 в місяць, - пояснив сенатор. - Інші учасники кримінального процесу отримують набагато більше, навіть перекладач отримує мінімум 1 тис. руб. в день".

Через низьку оплату праці адвокати відмовляються виконувати обов'язки громадських захисників, уточнив Башкін. За його словами, у верхню палату надійшло відповідне звернення Федеральної палати адвокатів (ФПА) Росії.

Президент Володимир Путін дав кабміну доручення вирішити питання про оплату праці адвокатів у квітні 2018 року в відповідь на звернення ФПА. Термін виконання цього доручення було продовжено до 20 липня 2018 року.

Статс-секретар ФПА, екс-сенатор Костянтин Добринін назвав ситуацію з оплатою праці адвокатів образливою і принизливою. «Коли перекладач на годину отримує 1 тис. Руб., А адвокат - 500 в день, у мене виникає питання: а може бути, саме перекладач є більш значущою процесуальною фігурою, ніж захисник, з набагато більшою інтелектуальної та стресовим навантаженням? Так, може, перекладач і буде здійснювати кримінальний захист? »- прокоментував юрист РБК.

Добринін висловив надію, що після того, як ця тема в черговий раз була порушена на засіданні Ради Федерації, Мінфін займеться її виконанням, «а не займатиметься бюрократичним перенесенням термінів і розповідати адвокатам в регіонах про те, що вони зобов'язані працювати фактично безкоштовно, тому що навіть ті крихти, які є зараз, не виплачуються в строк ».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%