Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Єврокомісія підтримала контрмита проти США

Четвер, 21 червня 2018 09:50

Євросоюз вводить мита на перелік американських товарів на суму у 2,8 мільярда євро з 22 червня.

Єврокомісія прийняла постанову про введення додаткових 25% мит на імпорт зі США. Про це йдеться в повідомленні на сайті Єврокомісії, пише Кореспондент.

"Європейська комісія сьогодні схвалила введення заходів щодо збалансування в ЄС у відповідь на тарифи США на сталь і алюміній. Ці заходи будуть негайно націлені на перелік продуктів вартістю 2,8 млрд євро і вступлять у силу в п'ятницю, 22 червня", - йдеться в повідомленні.

Список імпорту США, який тепер зіткнеться з додатковим митом на кордоні ЄС, містить сталь і алюмінієві вироби, сільськогосподарські товари і комбінацію різних інших продуктів. Застосовуючи ці обов'язки, ЄС здійснює свої права відповідно до правил Світової організації торгівлі.

"Ми не хотіли бути в цьому положенні. Однак одностороннє і необгрунтоване рішення США ввести тарифи на сталь і алюміній у ЄС означає, що в нас немає іншого вибору. Міжнародна торгівля, яку ми розробляли протягом багатьох років спільно з нашими американськими партнерами, не може бути порушена без реакції з нашого боку. Наша відповідь сумірна, пропорційна і повністю відповідає правилам СОТ. Зрозуміло, якщо США скасує свої тарифи, наші заходи також будуть усунені", - заявила комісар з торгівлі Сесилія Мальмстрем.

ЄС перебалансує двосторонню торгівлю зі США, беручи за основу вартість експорту сталі і алюмінію, на які впливають заходи США. Вони становлять 6,4 млрд євро. З цієї суми ЄС негайно перебалансує експорт у розмірі 2,8 млрд євро. Інша частина ребалансування в торгівлі на суму 3,6 млрд євро проходитиме на більш пізньому етапі - через три роки чи після позитивного висновку у врегулюванні суперечок СОТ, якщо це відбудеться раніше.

Нагадаємо, наприкінці березня США ввели мита на сталь (25%) і алюміній (10%). А днями Трамп оголосив про введення мит на товари з Китаю на суму 50 мільярдів доларів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%