Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У РФ чекають дефіцит нафти в найближчі 10 років

Четвер, 21 червня 2018 15:49

Дефіцит нафти оцінюється на рівні 700-750 млн тонн щорічного видобутку до 2025 року, вважає голова Роснефти Ігор Сечин.

Рівень попиту на вуглеводні до 2040 року буде вищим, ніж сьогодні навіть у найбільш важкореалізованих сценаріях. Про це сказав голова Роснефти Ігор Сечин на зборах акціонерів у Красноярську, повідомляє Інтерфакс у четвер, 21 червня.

Сечин вважає, що світове економічне зростання на десятиліття вперед визначає зростання світового попиту на продукцію нафтової галузі.

"Навіть у найбільш важкореалізованих сценаріях рівень попиту на вуглеводні до 2040 року буде вищим, ніж сьогодні, хоча ще п'ять років тому мало хто вірив у те, що за підсумками 2017 року попит на вуглеводні становитиме 98,2 млн барелів за добу, додаючи по 1,3% за рік", - зазначив Сечин.

За його словами, сьогодні ринок достатньо одностайний в оцінці того, що в найближчі 10 років очікується структурний дефіцит нафти.

"Адже зростаючий попит на нафту накладається на падіння видобутку на виснажених родовищах мейджерів і ефект зниження ними капітальних вкладень за останні 5 років. Дефіцит нафти - перевищення попиту над пропозицією - оцінюється на рівні 700-750 млн тонн щорічного видобутку до 2025 року", - підкреслив голова Роснефти.

У презентації Сечина до виступу зазначається, що для усунення дефіциту пропозиції потрібно 15 млн барелів за добу з нового видобутку.

Раніше Ігор Сечин попередив про можливий ціновий суперцикл на вуглеводні через санкції. На його думку, через санкції вже в близькій перспективі можуть бути нові цінові рекорди на нафту і газ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%