Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Росія в світовому рейтингу репутації виявилася нижче Венесуели

П'ятниця, 22 червня 2018 15:55

Відставання Росії від середньосвітових значень в рейтингу репутації досягло максимуму за 10 років, прийшли до висновку фахівці Reputation Institute. Однак на тлі ЧС з футболу ці показники, вважають експерти, можуть покращитися, пише РБК.

Дослідники міжнародної консалтингової компанії Reputation Institute (Інститут репутації) представили результати щорічного рейтингу репутації країн. Росія в ньому виявилася на початку шостого десятка ..

Рейтинг Reputation Institute складається з урахуванням рівня корупції, а також соціально-економічної політики країн. Відзначається також увагу до питань екології, охайний вигляд міст. Країнам нараховуються бали, після чого складається рейтинг.

В цьому році оцінки в порівнянні з показниками минулого року знизилися у більшості країн, однак репутація Росії постраждала помітніше, ніж в інших. У підсумку вона виявилася на 52-й позиції, між Саудівською Аравією і Нігерією. Трохи вище знаходяться Венесуела, Колумбія, Бангладеш, трохи нижче - Іран і Ірак.

При цьому експерти Reputation Institute припускають, що завдяки чемпіонату світу з футболу ситуація може змінитися і репутація Росії в світі покращиться.

Як повідомили експерти ВШЕ в своєму аналізі доповіді, останні 10 років Росія в рейтингу зазвичай перебувала в кінці четвертого десятка. Але зараз її відставання від лідера стало максимальним за останні десять років. «Погана репутація» може негативно впливати на бажання туристів відвідувати Росію, інвестувати кошти в економіку країни й налагоджувати ділові зв'язки.

Що стосується лідерів рейтингу, то на верхніх позиціях опинилися Швеція, Фінляндія і Швейцарія.

Крім Росії, значно знизився рейтинг у США (34-е місце), що експерти пояснили результатами політики президента Дональда Трампа. Китай займає 45 місце, в Індії - 35-е.

З країн колишнього СРСР, крім Росії, в рейтинг потрапив тільки Казахстан (47-е місце). Україна в рейтингу не виявилося, хоча в минулому році вона зайняла 45-е місце.

При цьому автори доповіді уточнюють, що вивчали лише 55 найбільших країн за рівнем ВВП.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%