Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В ЄС відповіли на заяву Трампа про мита на євпропейські автомобілі

Субота, 23 червня 2018 13:47

Введення тарифів США на автомобілі і автомобільні частини Європейського союзу може вплинути на торгівлю в розмірі $300 млрд і нашкодити майже всім країнам-членам ЄС.

Про це заявили в Єврокомісії, передає агентство Bloomberg.

"Можна очікувати, що нові мита знизять імпорт автомобілів і автокомпонентів в США практично наполовину. Торгові партнери, щодо яких США застосують такі мита, дадуть відповідь еквівалентними штрафними заходами", - йдеться в документі Єврокомісії.

Згідно зі звітом Єврокомісії, в 2017 році в США було імпортовано автомобілів на суму €294 млрд, а в минулому році було імпортовано €58 млрд.

За даними Європейської асоціації автомобільних виробників, на частку торгівлі автомобільної торгівлею в ЄС і США припадає близько 10% загальної торгівлі між цими двома регіонами. На США припадає близько 20% обсягу автомобілів з ЄС, а доходи становлять трохи менше третини від загальної вартості експорту.

В Єврокомісії наголошують, що в разі введення мит США, ЄС відреагує подвоєними контрзаходами.

Мита можуть сильно вдарити по Німеччині, яка щорічно відправляє в США близько 600 тис. автомобілів, йдеться у звіті аналітика з Evercore ISI з Лондона Арндт Еллінгхорст.

Німецьке видання Ellinghorst пише, що 20-відсотковий тариф на імпортовані автомобілі був би "жахливим" сценарієм для Німеччини. Видання оцінює збитки автовиробників Volkswagen AG, Daimler AG і BMW AG в € 4,5 млрд.

Нагадаємо, що 22 червня в ЄС почали діяти мита в розмірі 25% на товари американського експорту загальним обсягом €2,8 млрд.

Пізніше президент США Дональд Трамп заявляв, що Вашингтон може ввести 20%-ві мита на імпорт європейських автомобілів, враховуючи наявні мита для американських компаній в ЄС.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%