Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Перші транзакції в фінцентрі «Астана» можуть пройти цього літа

Середа, 27 червня 2018 17:55

Відкриття міжнародного фінансового центру "Астана" (МФЦА) прокоментував керівник місії Міжнародного валютного фонду по Україні Марк Хортон.

Хортон зазначив, що бачить для фінцентру багато перспектив, щоб стати регіональним хабом з фінансових послуг, проте на це потрібен час, пише sputniknews.

"Потрібен час на те, щоб знайти попит для цих послуг і щоб МФЦА зміг зарекомендувати себе як сильний інститут і використовувати свої можливості та потенціал. Є необхідність в додаткових іноземних інвестицій, фінансових інструментах", - вважає Хортон на прес-конференції за результатами роботи місії МВФ в Казахстані.

Представник МВФ попередив і про можливі ризики, пов'язані з ефективністю управління і прозорістю фінансового сектора в Казахстані, а також банківського сектора в Казахстані, які можуть відбитися на МФЦА. Крім того, є і геополітичні ризики в регіоні.

Керівник місії МВФ по Україні Марк Хортон розповів про перспективи відновлення економіки Казахстану

"Добре, що у МФЦА сильна юридична основа, правова основа. Є сильна прихильність дотримання прозорості, ефективності управління. У МФЦА залучені міжнародні експерти, в тому числі рада директорів і наглядова рада, які себе зарекомендували в міжнародному форматі", - зауважив експерт.

"Цілком можливо, що Мінфін випустить свої євробонди в тенге саме через МФЦА. Також можливо первинне розміщення капіталу ДЗО" Самрук-Казина "на платформі МФЦА - це Казатомпром," Ейр Астана "і інші. Але до цього потрібно підходити з обережністю і не намагатися відразу ж робити якісь висновки з найперших транзакцій, чи є попит і є пропозиція ", - пояснив регіональний глава МВФ.

Також Хортон згадав, що керівний директор МВФ Крістін Лагард не зможе бути присутнім на відкритті фінцентра, але вона вже направила вітального листа главі МФЦА Кайрат Келімбетова.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%