Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

100% шкіл і лікарень Актюбінської області забезпечать інтернетом

Понеділок, 02 липня 2018 12:53

В рамках програми «Цифровий Казахстан» до кінця поточного року 100% шкіл і медичних установ Актюбінської області будуть підключені до широкосмугового інтернету зі швидкістю від 4 мегабіт в секунду і вище. Для цього розпочато масштабні роботи з будівництва волоконно-оптичних ліній зв'язку та впровадження технології «радіоміст», що забезпечує швидку передачу інформації без дорогої та складної прокладки кабелю. Про це передає кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

Хід виконання доручень глави держави щодо цифровізації освіти, охорони здоров'я та інших галузей економіки розглянуто на нараді в акімату області під головуванням глави регіону Бердибека Сапарбаева.

«В цілому за минулі 5 місяців виконано велику роботу. Є певні результати. Виконання програми "Цифровий Казахстан" потрібно і далі тримати на постійному особливому контролі », - наголосив акім області.

Паралельно із забезпеченням доступу до широкосмугового інтернету триває робота по впровадженню інформаційних систем, перевага яких актюбінци вже встигли гідно оцінити . Наприклад, за даними управління освіти, з введенням ІС «Күнделік» прогули занять в школах скоротилися вдвічі. Інформація про відвідування та успішності школяра тут же стає доступною його батькам. Активно використовують жителі області та медичну інформаційну систему. Через неї з початку року на прийом до лікаря записалися понад 209 тис. Чоловік. Всього через МІС прийнято понад 371 тисячі осіб, або 43% населення області.

В ході наради також були розглянуті цифрові нововведення в житлово-комунальному господарстві та транспортній системі. Інтелектуалізація цих сфер - об'єктивна необхідність в умовах зростання енергоспоживання та автомобілізації населення.

Відзначимо, на тлі висхідної цифровізації регіон приділяє велику увагу підвищенню рівня цифрової грамотності населення. Для цього було підготовлено понад 220 тренерів, які вже приступили до навчання жителів області, в тому числі у віддалених населених пунктах. На сьогодні їх стараннями загальні базові знання роботи з сучасними інформаційними системами та технологіями отримали понад 14,4 тис. Осіб. Пріоритет віддається навчанню літніх людей.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%