Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Франції загрожує рецесія

Вівторок, 17 грудня 2013 12:08

Економічна ситуація в країні погіршується на фоні загальноєвропейського відновлення

Франція знову опинилася на порозі рецесії, після того, як у грудні показники виробничих та сервісних галузей країни почали погіршуватися. Про це пише The Telegraph.

У грудні попередній індекс ділової активності в промисловій сфері впав до семимісячного мінімуму - 47 пунктів. Показник нижче позначки в 50 пунктів свідчить про уповільнення економічного зростання.

Індекс ділової активності в сфері послуг знижується вже другий місяць поспіль. Більше того, аналітики пророкують падіння ВВП в останньому кварталі 2013р.

Найбільш руйнівним проявом кризи в країні стало безробіття. 11% громадян не можуть знайти роботу. Це не найгірший показник в єврозоні, але він набагато вище, ніж у Німеччині.

Говард Арчер, експерт економічної організації IHS Global Insight, сказав: «Існує реальна небезпека того, що у Франції знову почнеться період рецесії. Це ставить під питання конкурентоспроможність країни».

Навпаки, загальні економічні показники єврозони починають поліпшуватися, багато в чому завдяки Німеччині. В даний час виробничий сектор країни розвивається швидше, ніж будь-коли за останні 30 місяців. Сфера послуг також розширюється. Зведений індекс склав 55,2 пунктів.

Завдяки розвитку німецької економіки, в грудні 2013р. зведений індекс ділової активності тисяч європейських компаній склав 52,1. Це найвищий показник за останні три місяці.

В економіці інших країн ЄС також спостерігається підйом. Однак економічні показники поліпшуються нерівномірно. Так, ситуація на виробництві стабілізується, тоді як недостатній внутрішній попит призводить до уповільнення темпів зростання сектора послуг.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%