Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

З 2020 року самозайнятих казахстанців можуть залишити без медичної допомоги

Четвер, 05 липня 2018 12:50

Як пише Sputnik, Департамент державних доходів (ДГД) Алмати попередив самозайнятих городян, що в 2020 році вони зможуть залишитися без медичної допомоги, якщо не визначаться зі своїм соціальним статусом.

За словами заступника начальника ДГД по місту Алмати Каната Балтабекова, на сьогодні в найбільшому мегаполісі країни налічується 249 тисяч осіб працездатного населення. Однак тільки 61,5 тисячі мають актуальний соціальний статус, тобто платять податки, роблять пенсійні та інші відрахування.

"Це всього 24,7% від числа працездатних жителів міста. З них 23,8 тисяч найманих працівників, які перераховують пенсійні внески, і 2 015 індивідуальних підприємців. До кінця року буде проведена робота по визначенню статусу 187,5 тисяч осіб. Це необхідно в зв'язку з введенням обов'язкового соціального медичного страхування. При цьому потрібно зазначити, що для осіб, які не визначили свій соціальний статус, медична допомога в майбутньому може стати недоступною ", - повідомив представник ДГД по Алмати на спільній зустрічі государственн их органів по формалізації і залученню неформально зайнятого населення в економіку країни і в систему обов'язкового соціального медичного страхування (ОСМС).

У департаменті держприбутків також відзначили, що попередні спроби актуалізувати соціальний статус самозайнятих очікуваних результатів не принесли. Чи не виправдав себе метод обходів дворів, коли людям пропонувалося заповнити анкету і вказати причину незайнятості: на момент їх проведення багатьох просто не було вдома.

З усього можливого інструментарію, який зміг би допомогти змусити самозайнятих вийти з тіні, у чиновників залишилася тільки роз'яснювальна робота з населенням. Городянам пояснюють, що для уникнення проблем надалі вже зараз вони можуть самі визначити свій соціальний статус або на сайтах держорганів, або при відвідуванні ЦОН (центрів обслуговування населення) і центрів надання послуг органів державних доходів. 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%