Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Газпром» спростував відновлення арешту в Швейцарії акцій Nord Stream і Nord Stream 2

Понеділок, 09 липня 2018 13:51

"Газпром" спростував заяву "Нафтогазу України", що швейцарський суд відновив арешт акцій Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG.

"Заява" Нафтогазу України "про те, що суд кантону Цуг (Швейцарія) поновив арешт акцій Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG, не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні російської компанії, пише interfax.

"За даними" Газпрому ", швейцарський суд 29 червня 2018 року призупинив дію виключення акцій Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG зі складених приставами сертифікатів про накладення забезпечувальних заходів на активи" Газпрому "в цих компаніях. Виняток акцій призупинено на термін розгляду заяви" Нафтогазу України "про оскарження дій судових приставів", - роз'яснює "Газпром".

Суд кантону Цуг 29 травня 2018 року виніс постанову про накладення забезпечувальних заходів на активи "Газпрому" в компаніях Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG за заявою "Нафтогазу України", який намагається примусово виконати рішення Стокгольмського арбітражу по транзитному контракту від 28 лютого 2018 року.

"Після відвідин офісів Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG судові пристави кантону Цуг прийшли до висновку, що акції даних компаній не знаходяться в їх офісах, у зв'язку з чим арешт акцій неможливий, і виключили їх з сертифікатів про накладення забезпечувальних заходів", - нагадує "Газпром".

Раніше "Нафтогаз України" повідомив, що Вищий суд швейцарського кантону Цуг відновив арешт акцій Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG. Українська сторона відзначала, що активи залишаться під арештом, поки буде розглядатися апеляція "Нафтогазу України" на рішення про зняття арешту з цих акцій.

"Акції були звільнені з-під арешту тільки на підставі тверджень Nord Stream AG і Nord Stream 2 про те, що акції перебувають за межами кантону Цуг і, відповідно, поза юрисдикцією органу щодо стягнення боргів, а тому повинні бути виключені зі списку заарештованих активів. якби виконання рішення органу щодо стягнення боргів не було призупинено Вищим судом, "Газпром" знову міг би розпоряджатися своїми акціями в Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG, навіть якби вони знаходилися в юрисдикції органу щодо стягнення боргів кантону Цуг. Однак тепер згадані активи не можуть виводитися з юрисдикції відповідного органу щодо стягнення боргів до остаточного рішення по апеляції "Нафтогазу", - повідомила українська компанія.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%