Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У трьох областях Казахстану запустять цифрове мовлення в цьому році

Понеділок, 09 липня 2018 15:47

Три області Казахстану в пілотному режимі перейдуть на цифрове телерадіомовлення вже в цьому році. Про це на прес-конференції повідомив міністр інформації та комунікацій Даурен Абаєв, передає кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

«У цьому році в пілотному режимі в Мангістауської, Жамбильській і Туркестанської областях з жовтня, в інших регіонах - з грудня в пілотному режимі розпочнеться цифрове телерадіомовлення. Ми плануємо до кінця 2020 року завершити будівництво всіх радіотелевізійних станцій, це дозволить з 2021 року повноцінно перейти на цифрове телерадіомовлення по всьому Казахстану », - розповів Даурен Абаєв.

Як підкреслив міністр, це дуже великий і серйозний крок, через те, що охоплення всієї країни цифровим мовленням займає досить багато часу. «Ця робота ведеться кілька років, ми тримаємо її на постійному контролі», - наголосив він.

Нагадаємо, проект по впровадженню та розвитку цифрового ефірного мовлення був включений в план заходів щодо реалізації державної програми «Цифровий Казахстан». Згідно з проектом були заплановані будівництво і модернізація 827 радіотелевізійних станцій (РТС). Будівництво ведеться з 2012 року, і на сьогодні побудовано 356 РТС. До кінця року планується завершення будівництва ще 292 РТС, що дозволить досягти 94% охоплення населення цифровим мовленням. Решта 179 РТС планується ввести в експлуатацію протягом 2019-2020 років.

Цифрове ефірне телемовлення дає можливість перегляду 30 вітчизняних телеканалів в обласних центрах та м Астані, Алмати в цифровій якості й без абонентської плати, а також до 15 телеканалів в сільських населених пунктах. Таким чином, впровадження ефірного цифрового мовлення забезпечить зниження інформаційної нерівності між міським і сільським населенням, а також надасть якісно нові можливості розвитку інформаційного простору Республіки Казахстан.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%