Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Вексельберг став єдиним бенефіціаром російських холдингів «Ренови», Росія

Вівторок, 10 липня 2018 10:55

Віктор Вексельберг став єдиним бенефіціаром російських холдингових компаній групи "Ренова", випливає з даних системи "СПАРК-Інтерфакс".

До сих пір структура власності ТОВ "Ренова Актив" і ТОВ "Ренова-Холдинг Рус", яким належать російські активи "Ренови", була однаковою. За 90% в обох компаніях володіло ТОВ "Ренова" Вексельберга, по 5% - Stratmoor Investments Limited Володимира Кремера і ТОВ "Клок" Євгенія Ольховика.

На початку липня, згідно з "Спарком", компанія Вексельберга стала власником 99,99% в "Ренова Активі" і "Ренова-Холдинг Рус". У ТОВ "Клок" залишається по 0,01% в обох компаніях, але це формальне володіння: російське законодавство забороняє 100% -ної "дочці" (а ТОВ "Ренова" повністю належить Вексельбергу) бути єдиним засновником якої-небудь компанії.

На початку квітня Вексельберг підпав під американські санкції. Через півтора місяця було оголошено, що бізнесмен зробив обмін активами з молодшими партнерами по "Ренові", щоб вивести з-під санкційних ризиків швейцарські компанії групи.

"У зв'язку з введенням санкцій Мінфіну США щодо Вексельберга представники міноритарних акціонерів" Ренови "Євгенія Ольховика і Володимира Кремера виступили з пропозицією здійснити обмін належних їм часток у деяких інвестиціях в спільні бізнеси групи на частку в швейцарському холдингу" Ренова "- компанії Liwet Holding AG , що володіє пакетами акцій високотехнологічних концернів OC Oerlikon Corporation AG і Schmolz + Bickenbach AG ", - говорилося в повідомленні Liwet. Пропозиція була прийнята, в результаті ефективна частка Кремера і Ольховика в Liwet зросла до 38,91%, що відповідає непрямій частці в Oerlikon і Schmolz + Bickenbach в 16,26% і 10,07% відповідно. Крім того, частку в Liwet отримала структура, створена в інтересах кількох топ-менеджерів "Ренови". В рамках мотиваційної програми ця компанія отримала 16,63% Liwet і, відповідно, контроль над 6,876% і 4,243% в швейцарських концернах. Частка "Ренови", що підпала під санкції разом зі своїм засновником, в Liwet опустилася нижче контролю і тепер становить 44,46%.

Представник "Ренови" Андрій Шторх підтвердив "Інтерфаксу", що зміни в структурі володіння російських холдингових структур групи відбулися в рамках оголошеної в травні операції з обміну активами між Вексельбергом та його партнерами.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%