Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

СБУ блокувала кібератаку Росії на хлоропереливну станцію

Середа, 11 липня 2018 15:48

Задум кібератаки з території РФ полягав у блокуванні сталого функціонування переливної станції, заявили в СБУ.

У Дніпропетровській області співробітники Служби безпеки України блокували спробу російських спецслужб провести кібератаку на мережеве обладнання товариства Аульська хлоропереливна станція, яка є об'єктом критичної інфраструктури країни. Про це в середу, 11 липня, повідомляє прес-центр СБУ, пише Кореспондент.

Зокрема, фахівці спецслужби в сфері кібербезпеки встановили, що протягом декількох хвилин системи управління технологічними процесами і системи виявлення ознак аварійних ситуацій підприємства були навмисне вражені комп'ютерним вірусом VPNFilter з території РФ. Продовження кібератаки могло призвести до зриву технологічних процесів і можливої ​​аварії, зазначили в СБУ.

"Задум кібератаки країни-агресора полягав у блокуванні сталого функціонування саме переливної станції, яка забезпечує рідким хлором для очищення води водопровідно-каналізаційних підприємств на всій території України", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, в тісній взаємодії з адміністрацією товариства силовикам вдалося запобігти потенційній техногенній катастрофі.

"Для блокування ураження комп'ютерним вірусом інших складових інформаційно-телекомунікаційних систем об'єкта критичної інфраструктури, недопущення можливих катастрофічних наслідків, фахівці СБУ шкідливе програмне забезпечення VPNFilter локалізували і знешкодили", - запевнили в спецслужбі.

Там також додали, що в травні вже фіксувалися прояви підготовки російських спецслужб до проведення кібератаки на об'єкти державного і приватного секторів з використанням саме комп'ютерного вірусу VPNFilter.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%