Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Португалія збирається відмовитися від фінансової допомоги ЄС

Середа, 18 грудня 2013 16:54

Економіка країни відновлюється

Португалія стала ще на крок ближче до відмови від субсидій міжнародних кредиторів, які врятували країну від банкрутства. Євросоюз і Міжнародний валютний фонд провели дослідження стану португальської економіки і підтвердили, що за останні півроку ситуація в країні стабілізувалася. З моменту останньої перевірки в економіці країни з'явилися нові ознаки прогресу, наприклад несподіване падіння рівня безробіття. Про це повідомляє BBC news.

Португалія сподівається перервати договір субсидування в середині наступного року. Першою країною, яка відмовилася від фінансової допомоги ЄС стала Ірландія.

Організація під назвою «Трійка», до якої входять ЄС, МВФ та Європейський центральний банк, провела десять досліджень економіки Португалії, для того, щоб переконатися в тому, що керівництво країни реструктуризує економіку і проводить бюджетні скорочення. Європейський союз та Міжнародний валютний фонд стежать за економічним розвитком країни з 2011р. Тоді кредитори виділили дотації на суму 78 млрд. євро.

Міністр фінансів Португалії, Марія Луїс Альбукерке, заявив, що кредитори вважають свій обов'язок виконаним і планують завершити програму допомоги до середини 2014р. Відмова від програми поверне Португалії фінансову незалежність. Це дасть країні можливість позичати кошти на фінансових ринках. Під час рецесії Португалія не могла брати кредити на ринках капіталу, через занадто високі процентні ставки. Експерти прогнозують, що економіка Португалії виросте на 0,8% в 2014р. Тоді як за 2013р. вона продемонструвала падіння на 1,8%.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%