Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

РФ підтвердила інтерес до програми «нафту в обмін на товари» з Іраном

П'ятниця, 13 липня 2018 14:54

Росія зацікавлена ​​в програмі "нафту в обмін на товари" з Іраном, заявив журналістам міністр енергетики РФ Олександр Новак.

За його словами, Росія зацікавлена ​​в продовженні цієї програми, оскільки тим самим розширює ринок збуту своєї продукції. "Ми зацікавлені в тому, щоб Іран мав можливість купувати російські товари, роботи та послуги, щоб збільшити торгово-економічний оборот, забезпечувати замовлення для російської промисловості", - сказав він, пише interfax.

При цьому міністр підкреслив, що Росія офіційно не купувала і не купує іранську нафту, через те, що "у нас досить власної нафти". "За програмою" Нафта в обмін на товари "йде покупка нафти не Росією і не російськими підприємствами", - зазначив Новак.

Іран і міністерство енергетики Росії підписали контракт на постачання іранської нафти на світові ринки через "Промсирьеімпорт". Перший танкер іранської нафти за цим контрактом був відправлений в середині листопада 2017 року. Раніше повідомлялося, що постачання іранської нафти через структуру Міненерго Росії "Промсирьеімпорт" за схемою "нафту в обмін на товари" не йдуть з початку року через відсутність контракту з кінцевими покупцями. У квітні Новак повідомляв, що угода про постачання іранської нафти через "Промсирьеімпорт" має бути продовжена на п'ять років.

Ряд ЗМІ нещодавно повідомляв з посиланням на неназваного представника Держдепартаменту США, що Сполучені Штати вимагають від держав-союзників скоротити імпорт нафти з Ірану до нуля до 4 листопада 2018 року в відповідно до положень американських санкцій, відновлених в травні. За словами представника Держдепу, Вашингтон хоче уникнути видачі дозволів на обхід санкцій або продовження чинних угод. Якщо ж компанії не згорнуть закупівлі або постачання нафти з Ірану до початку листопада, їм загрожують суворі санкції США.

Новак говорив після цього, що Росія вивчить з правової точки зору питання продовження покупки нафти з Ірану, щодо якої США відновили санкції.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%