Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Росія в липні відновила видобуток нафти на 80% від рівнів до угоди ОПЕК +

П'ятниця, 13 липня 2018 16:51

Росія в липні відновила видобуток нафти приблизно на 80% від тих рівнів, що були до укладення угоди ОПЕК +, повідомив міністр енергетики РФ Олександр Новак в п'ятницю в Раді Федерації в рамках "урядової години".

"Росія в липні на 2/3 або на 80% відновила видобуток нафти (від рівнів, що були до угоди ОПЕК + - ІФ)", - сказав він, пише interfax.

"По червень ми вийшли приблизно на скорочення 180 тис. б / д. Що стосується липня, то ще рано говорити про показники в цілому по місяцю, але ми виходимо з того, що загальне скорочення складе 200 тис. б/ д. Тобто від рівня жовтня 2016 року скорочення складе близько 100 тис. б / д ", - уточнив Новак пізніше журналістам.

Міністр зазначив, що збільшення видобутку нафти Росією буде забезпечуватися пропорційно всіма компаніями. "Ми до наших компаній довели пропорційне розділення. Оцінювати видобуток компаній в щоденному режимі недоцільно. Потрібно оцінювати в середньому за місяць. Будемо дивитися ситуацію на ринку. Не виключено, що ми можемо коригувати ці показники. Будемо виходити з поточної ситуації з доцільності", - сказав Новак.

За його словами, у 2018 році ефект для бюджету РФ від угоди ОПЕК + "при ціні в $ 70 за барель складе 2,5 трлн руб., При $ 75 це може бути й 3 трлн руб.".

"Інструмент (угода країн ОПЕК і не ОПЕК) показав свою ефективність. Всі країни хочуть продовжувати взаємодію", - додав міністр енергетики Росії. За словами Новака, "базово розглядається проект угоди про якусь інституалізації угод між країнами ОПЕК +, угода буде відкритим".

Як повідомлялося, на початку 2017 року набула чинності угода, що передбачає зниження країнами ОПЕК видобутку нафти на 1,2 млн барелів на добу (б / д), а країнами не-ОПЕК - на 558 тис. б / д в порівнянні з рівні жовтня 2016 року. Квота зниження видобутку для Росії становила 300 тис. б / д.

У червні 2018-го країни ОПЕК + домовилися про зростання видобутку нафти на 1 млн б / д до виходу на 100% виконання раніше взятих на себе зобов'язань щодо кількісних обмежень видобутку нафти. Новак відзначав, що частка Росії може скласти близько 200 тис. Барелів на добу в загальному збільшенні видобутку до кінця року.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%