Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Держдума прийняла закон про зміну процедури відшкодування ПДВ

Середа, 18 липня 2018 15:55

Держдума на засіданні в середу прийняла в третьому, остаточному, читанні закон, який змінює процедуру відшкодування ПДВ і акцизів при експорті товарів за межі Митного союзу.

Поправки були внесені на минулому тижні до другого читання депутатського законопроекту про скорочення терміну камеральних перевірок. У новій редакції документ має назву "Про зміну до частини першої та частину другу НК РФ в частині вдосконалення податкового адміністрування", пише interfax.

У законі уточнюється перелік осіб, з якими може бути укладено контракт для відшкодування податків. Зараз це лише іноземні особи. Після вступу закону в силу експортери зможуть відшкодовувати податки при постачанні на адресу російської організації, її філії, представництва, відділення, бюро, агентства та іншого відокремленого підрозділу, який знаходиться за межами митної території Євразійського економічного союзу.

Скасовується необхідність подання транспортних документів при експорті товарів. Податкові органи будуть мати право витребувати транспортні документи у платника податків тільки в разі виявлення невідповідності відомостей. Крім того, платники податків зможуть представляти єдиний пакет документів як для підтвердження нульової ставки з ПДВ, так і для підтвердження звільнення від акцизів.

Одночасно закон знижує поріг сплачених за три роки податків, що дають право на заявний порядок відшкодування ПДВ без банківської гарантії, з 7 млрд рублів до 2 млрд рублів і підвищує можливість доступу до поруки для забезпечення повернення ПДВ в заявному порядку з 20% до 50% вартості активів.

Граничне значення суми сплачених за три роки податків, при якому платники податків можуть не подавати банківську гарантію для цілей відшкодування суми акцизів, знижується з 10 млрд рублів до 2 млрд рублів, при цьому збільшується граничний обсяг зобов'язань поручителя за чинними договорами поруки з 20% до 50% вартості чистих активів поручителя.

Закон набрає чинності через місяць після офіційного опублікування, але не раніше 1-го числа чергового податкового періоду з відповідного податку.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%