Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЄС узгодив процедуру закриття банків

Четвер, 19 грудня 2013 15:46

У 2014р. законопроект надійде на розгляд до Європарламенту

У четвер, 19 грудня, Євросоюз узгодив систему закриття банків-банкрутів. Це важливий крок на шляху до створення банківського союзу . Під час прес-конференції комісар ЄС, Мішель Барньє, сказав: «Це рішення розірве порочне коло, яке об'єднує банки і уряди». Про це повідомляє Irish Times.

Так, створення банківського союзу допоможе запобігти повторенню кризи, під час якої обвали банків в деяких європейських країнах ледь не привели їх до банкрутства. Очікується, що новий орган влади під егідою Європейського центрального банку допоможе відновити довіру до європейської фінансової системи, яка постраждала від світової фінансової кризи.

Нова схема ліквідації банків набуде чинності в 2015р. На початку 2014р. чиновники повинні обговорити деталі цього проекту в Європарламенті. У результаті підписання угоди, яку розробляли протягом 18 місяців, буде створений Банківський союз із загальним фондом, куди увійдуть 17 країн-членів ЄС. Чиновники уточнюють, що будь-яка з 28 країн єврозони може приєднатися до органу влади за власним бажанням.

У повноваження Банківського союзу входитиме відстеження і оголошення неплатоспроможності банку. Після цього справами кредитної установи буде займатися Європейська комісія. Цей орган влади прийме рішення про необхідність закрити або розпродати банк.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%