Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Створено додаток для оплати парковки в Казахстані

Четвер, 19 липня 2018 12:54

Оплатити за парковку на бульварі «Нуржол» в Астані тепер можна за допомогою безготівкового розрахунку, передає МІА «Казінформ» з посиланням на прес-службу ТОВ «Паркувальне простір Астани», пише kapital.kz.

Як повідомили в прес-службі ТОО «Паркувальне простір Астани», для того, щоб оплатити паркування онлайн, необхідно лише завантажити спеціальний додаток Senim, за допомогою якого можна оплачувати покупки. Щоб оплатити за паркувальне місце, достатньо лише зареєструватися і поповнити баланс, ввести дані автомобіля.

Вартість однієї години паркування з 8 ранку до 8 вечора - 100 тенге. Оплата здійснюється протягом перших 30 хвилин з початку сесії. У вихідні та святкові дні парковки безкоштовні. Детальна інформація про правила користування, способах оплати, місцях розташування паркоматів надана на сайті www.2888.kz. На цьому сайті також щодня оновлюються дані людей, які сплатили за парковку.

«Оплата безготівковим способом допоможе прискорити цей процес і це буде дуже зручно. Для акімату першим проектом по впровадженню платних парковок стало 10 січня минулого року, на території залізничного вокзалу "Астана". Через якийсь час і городяни, і гості міста стали помічати, як це зручно. Раніше, наприклад, не можна було поставити машину нормально. Нікуди було. Не було гарантій, що нічого не трапиться з машиною. Деякі авто стояли місяцями. Зараз же логістика там зручна і зрозуміла », - розповів керівник Управління пасажирського транспорту міста Астани Бекмирза Ігенбердінов.

Дана система працює за принципом передоплати, сплатити за фактом можна тільки в мобільному додатку Senim тільки до 0:00 годин. Право на безкоштовне користування послугами парковки мають ветерани Великої Вітчизняної війни, інваліди першої та другої групи на спеціально виділених місцях, нагороджені орденами «Алтин Қиран» і «Халиқ қаһармани», багатодітні матері, нагороджені підвісками «Алтин Алқа» і «Күміс Алқа», постраждалі від випробувань на Семипалатинському ядерному полігоні, ветерани та інваліди-афганці, а також ветерани локальних бойових дій.

Нагадаємо, платні паркувальні місця функціонують вздовж бульвару Нуржол з 15 січня поточного року. Для транспорту там визначили 472 місця, нанесена дорожня розмітка, а також встановлені інформаційні щити та 12 паркоматів. Дана система впроваджена в рамках проекту Smart city.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%