Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ВТБ зібрався відкрити в Москві перший офіс без співробітників, Росія

Четвер, 19 липня 2018 15:20

ВТБ планує відкрити в Москві перший офіс без співробітників, заявив глава банку Андрій Костін, виступаючи на Московському урбаністичному форумі.

"Ви знаєте, у нас є хороший фільм ще з радянських часів -" Москва сльозам не вірить ". Там один персонаж казав, що не буде в майбутньому ні театрів, ні кіно, буде тільки телебачення. Багато зараз пророкують щось схоже щодо інформаційних технологій , що не банків, будуть тільки технологічні компанії. Я так не вважаю ", - сказав він, пише interfax.

"Можна, звичайно, дивитися віртуальний футбол у своєму телефоні, але ніщо не замінить похід на фінал чемпіонату світу, де емоції, де люди", - зазначив Костін.

"Я думаю, що, безумовно, обслуговування в традиційних банківських установах буде зберігатися, хоча ми теж тут рухаємося, найближчим часом плануємо в Москві відкрити перший офіс - чесно кажучи, не дуже практичний, просто щоб показати людям, що таке можна - без людей . Спробувати, подивитися, що це таке ", - додав глава банку.

Про плани впровадження подібних нових технологій в жовтні 2016 року заявив Сбербанк. Тоді банк збирався запустити пілотний проект обслуговування фізичних осіб, при якому як касу буде використовуватися банкомат. Такий підхід до обслуговування клієнтів дозволив би скоротити витрати банку, зокрема, на утримання офісів.

Для запуску проекту, як повідомлялося, буде необхідна згода клієнтів на автоматичне зарахування на їх рахунки "здачі", яка формується при внесенні платежів, наприклад, комунальних.

Ще один приклад використання сучасних технологій - Сбербанк в першому кварталі 2018 року планував запустити пілотний варіант сервісу по оцінці квартир на основі нейромереж і технології big data.

Крім цього, Сбербанк у 2018 році планує запустити можливість зняття готівки клієнтами зі своїх рахунків через роздрібні магазини.

На гайдарівському форумі в 2016 році Герман Греф, голова Ощадбанку, частину свого виступу присвятив перспективі розвитку ІТ-технологій. Він заявив, що в систему банку необхідно впроваджувати Agile - гнучку методологію розробки, яка може бути застосована до будь-якого продукту. Відповідно до технології, простота необхідна для того, щоб продукт працював.

"... Agile в ІТ це нічого, якщо у тебе немає Agile всієї організації. Всі процеси повинні бути перебудовані. Ті, хто не освоїть Agile сьогодні в купі бізнес-процесів - буде лузерами завтра. Ми зрозуміли, що нам треба поміняти всі наші процеси ", - відзначав Греф.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%