Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Алмати витрачає понад мільярд тенге в рік на утримання найбільших спортивних об’ектів, Казахстан

Четвер, 19 липня 2018 17:58

На утримання об'єктів Універсіади, лижного трампліна "Сункар" і Центрального стадіону щорічно витрачається понад мільярд тенге. При цьому окупається менша частина витрат. Дані по об'єктах, які управляються Дирекцією спортивних споруд, привів сьогодні керівник управління фізичної культури та спорту Алмати Рустем Байсеітов під час звіту перед громадською радою міста, пише sputniknews.kz.

"Мільярд 200 мільйонів тенге - на спортивні об'єкти, що входять до складу Дирекції спортивних споруд. На сьогодні це п'ять об'єктів - Halyk Arena, Almaty Arena, Атлетична містечко, Міжнародний комплекс лижних трамплінів" Сункар "і Центральний стадіон. Завдання поставлене з ринку зібрати 30% від загальної суми на утримання об'єкта. І вони з цим завданням справляються ", - уточнив він Sputnik Казахстан. Як пояснили пізніше в прес-службі управління, на утримання зазначених об'єктів виділяються гроші з місцевого бюджету.

За словами Байсеітова, два великих спортивних комплексу, побудованих до Універсіаді, успішно функціонують.

"За спадщиною Універсіади на сьогодні у них завантаження - у Halyk і Almaty Arena практично стовідсоткова. Вони не простоюють, як це пройшло в Бразилії - бачили, так, напевно. Про це зараз мова не йде. Вони у нас заповнені", - розповів він.

Керівник управління зазначив, що представлені дані регулярно перевіряються - з початку року було вже п'ять перевірок Рахункового комітету та ревізійної комісії.

У минулому році в Дирекції спортивних споруд Алмати так і не відповіли на питання Sputnik Казахстан про суму щомісячних витрат на утримання двох об'єктів Універсіади - Almaty Arena і Halyk Arena. Доходи від комерційного використання площ об'єктів (на території яких працюють платні спортивні секції, також стадіони здаються в оренду під проведення концертів і форумів) також не були розкриті. Причиною називалася "комерційна таємниця" - об'єкти управляються за принципом державно-приватного партнерства.

До Зимової Універсіаді-2017 розгорнулося велике будівництво. Зведення льодового палацу Almaty Arena оцінюється в 38,5 мільярда тенге, льодовий палац Halyk Arena побудували за 23,4 мільярда. Ще 42,6 мільярда тенге витратили на Атлетичну село - житлоплощі містечка згодом передали черговикам за держпрограмою. Однак частина об'єктів села являють собою не житлоплощі, а будівлі, призначені для культурних заходів та здачі в комерційну оренду.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%