Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Транспортні карти в Астані упрдовж 2 днів купили 16,5 тисячі осіб

П'ятниця, 20 липня 2018 16:54

При оплаті карткою вартість проїзду залишиться колишньою - 90 тенге, тоді як готівкою доведеться заплатити в два рази більше.

За два дні карти для оплати проїзду в громадському транспорті столиці купили 16,5 тисячі осіб, повідомили в компанії Астана LRT, пише sputniknews.

З суботи, 21 липня, в автобусах столиці почне діяти диференційований тариф, а також нові правила посадки та виходу з транспорту.

"Місто готове до диференційованим тарифом. Про це можна судити по збільшеним продажем транспортних карт. За останні два дні було продано близько 16 500 штук. На початку року власниками транспортних карт були п'ять відсотків пасажирів, зараз - понад 50%", - повідомив голова правління ТОО "Астана LRT" Бекмирза Ігенбердінов.

Вартість проїзду в громадському транспорті Астани

Для користувачів електронних карт вартість проїзду залишиться колишньою. При оплаті готівкою пасажиру доведеться викласти подвійну ціну проїзду - 180 тенге.

"Приходить багато питань від людей через контакт-центр, офіційний сайт, соцмережі з приводу зміни тарифів. Причин для паніки немає. При оплаті транспортними картами вартість проїзду в міському громадському транспорті залишиться на колишньому рівні - 90 тенге для дорослих і 40 тенге для дітей від семи до 15 років ", - заявив він.

Діти можуть їздити в автобусі без довідки зі школи

Раніше, щоб користуватися пільговим проїздом - іменний шкільної транспортною картою з можливістю завантаження дитячих тарифів - дитина повинна була пред'явити довідку зі школи. Батьки масово скаржилися на те, що таку довідку важко добути під час канікул. У зв'язку з цим керівництво міста пішло назустріч батькам школярів і зберегло для дітей шкільного віку проїзд на рівні 40 тенге на звичайних міських маршрутах.

Де купити і поповнити карту Astra Plat в Астані

В Астані функціонують шість спеціалізованих кас, 30 RTVM-терміналів і 51 торгова точка, де ви можете придбати карти. Подивитися всі точки продажів можна на карті міста.

Поповнювати карти можна в спецкассах, RTVM-автоматах, Qiwi-терміналах.

"Відсьогодні включився в систему інтернет-банкінг kaspi.kz. У найближчі дні з'явиться ще одна можливість - поповнення онлайн на сайті transcard.kz", - додав Ігенбердінов.

Кондуктори перетворяться в консультантів

З 21 липня буде скасована посада кондуктора.

"Усі сьогоднішні кондуктори виконуватимуть функції консультантів по роботі електронної системи оплати проїзду (ЕСОП)", - пояснив глава LRT.

Як потрапити в автобус в Астані

Пасажирам нагадують, що з суботи змінюються правила посадки та висадки пасажирів.

"Перш ніж вводити це правило, природно, був вивчений міжнародний досвід. У багатьох великих мегаполісах вхід в міські маршрутні автобуси проводиться тільки з передніх дверей. Також пасажири повинні будуть здійснювати валідацію безпосередньо при вході в транспортний засіб", - підкреслив Ігенбердінов.

Новые правила посадки и высадки пассажиров в автобусах Астаны

Людям з дитячими колясками, багажем, людям похилого віку та інвалідам дозволяється входити в автобус через середні двері з низькою платформою.

Для виходу з автобуса пасажири можуть використовувати ввс двері, крім передньої.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%