Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Від авіаційних двигунів до автомобілів бізнес-класу - 5 фактів про компанію BMW

П'ятниця, 20 липня 2018 21:32

20 липня 1917 зареєстрували німецьку торгову марку BMW. Заснував компанію Карл Фрідріх Рапп. Спочатку спеціалізувалася на випуску авіаційних двигунів. Зараз з конвеєра сходять не тільки мотори, а й автомобілі, мотоцикли і велосипеди. Девіз бренду - "Freude am Fahren" - з німецької "За кермом із задоволенням".

Gazeta.ua підготувала 5 цікавих фактів про компанію

1. Історія "Баварського моторного заводу" розпочинається з виробництва моторів для літаків. Двигуни вважали одними з найбільш надійних. Досі 132 мотор Hornet 132 вважають одним з- кращих в історії.

Часто підприємство отримувало державні замовлення на випуск моторів. Авіаційні двигуни BMW використовували в багатьох літаках 1930-х років, в тому числі в Junkers Ju 52. Компанія також надавала мотори для Люфтваффе під час Другої світової війни.

2. Коли завод з виробництва авіаційних двигунів закрили згідно Версальським мирним договором, BMW випустила свій перший мотоцикл R32 в 1923-му. Після війни компанії заборонили випускати техніку. Коли у 1947-му заборону зняли, BMW випустила мотоцикл. BMW R 24 став першим післявоєнним транспортним засобом марки. Його виробництво почали через рік.

Автор: 3dnews
BMW R 24
BMW R 24

3. Перший автомобіль компанія випустила 1928-го. Це була ліцензована копія британської Austin 7. лише через чотири роки BMW випустила свій перший автомобіль - 3/15 PS.

Автор: 3dnews
BMW 501
BMW 501

Після війни підприємство налагодило виробництво автомобілів у 1951-му. Тоді випустили BMW 501.

4. Перший логотип створили 1917-го. Компанія починала з виробництва авіадвигунів. Коло на емблемі - стилізований пропелер. У нього вписали абревіатуру BMW - Баварські Моторні Заводи.

Автор: Юнит

У 1920-му емблему видозмінили. Її - розділили центр на 4 частини зі сріблясто-білих і блакитних трикутників. Це символ сталі і неба. Окрім цього, білий і блакитний є традиційними кольорами прапора землі Баварія.

5. BMW використовує для назв своїх автомобілів не букви, а цифри. Модель має трьох-значний номер і одну-дві букви. Перша цифра - номер серії. Чим цифра більша, тим вищий клас. Наступні дві цифри - об'єм у літрах, помножений на 10.

Автор: Autoua
BMW X5
BMW X5

Букви означають інші особливості автомобілів. До прикладу, D - дизель, М - Motorsport, I - інжекторний тип двигуна, X (xDrive) - повний привід.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%