Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Алмати обговорили цифрову трансформацію фінансового ринку, Казахстан

Вівторок, 24 липня 2018 16:52

Розвиток мікрофінансових організацій (МФО), цифровизацию і безпеку галузі, а також впровадження сучасних рішень, орієнтованих на інтереси кінцевих споживачів фінансових послуг обговорили в Алмати.

«Сфера МФО в Казахстані на сьогодні - найпрогресивніший фінансовий інститут, який має можливості швидко реагувати як на внутрішньодержавні запити, так і на глобальні тенденції. Природно, що саме МФО стали флагманом просування і реалізації державної програми «Цифровий Казахстан», - сказав генеральний директор МФО Solva Марат Бекжанов, пише kapital.kz.

На конференції «Економіка майбутнього: цифрова трансформація фінансового ринку Казахстану» своє бачення поточної ситуації та прогнози щодо подальшої цифровізації галузі представили казахстанські та закордонні спікери.

За словами Бориса Батіна, співзасновника і генерального директора Фінтех-групи ID Finance, «закордонні тенденції такі, що все більша кількість кредитних продуктів йде в оnline. Банки також активно йдуть в цю галузь, інвестують в технології, щоб надати клієнту найбільш зручний продукт. Зрештою, все йде до мінімізації фізичного контакту, фізичної присутності клієнта у відділенні банку. Однак впроваджують, обкатують ці технології небанківські організації, такі як ID Finance ».

Казахстанська фінансова система зараз перебуває в активній трансформаційної стадії, згідно з держпрограмою «Цифровий Казахстан». Як зазначив Олжас Кундакбаев, генеральний директор «Підпиши. Онлайн », « хмарні рішення для цифровізації документообігу технічно готові, потрібно допрацьовувати методи впровадження на державному рівні. Механіка відпрацьовується спільно з державними фінансовими структурами, Національним Банком РК ».

Цифровизация країни позитивно позначиться на залученні інвесторів. Петеріс Мікельсон, який представляє інвестиційну платформу Mintos (Латвія), позитивно відгукнувся про місткості й привабливості кредитного ринку країни для іноземного капіталу і поділився планами щодо співпраці з МФО Казахстану.

Цифровизация в форматі МФО - це проекційне відпрацювання найбільш успішних міжнародних кейсів в режимі зворотного масштабування. Нові технології, системи безпеки, максимально спрощена схема комунікації з кінцевим споживачем фінансових послуг - досвідчені відпрацьовані схеми казахстанських організацій мікрофінасірованія дозволять впровадити цифрові формати фінансових послуг як у свідомість споживачів, так і в великі фінансові організації країни.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%