Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

МВФ назвав 5 найгірших економік в 2013р.

П'ятниця, 20 грудня 2013 14:58

МВФ зафіксував падіння ВВП, безробіття, борги та інфляцію

Міжнародний валютний фонд опублікував список країн, чиї економічні показники були найгіршими в 2013р.

  

 

 Центрально-Африканська Республіка

Проблема: Зміна ВВП

Показник у 2013р.: -14.5 %

Громадянська війна стала однією з основних причин погіршення економіки країни. Заворушення в державі посилилися після повалення режиму президента Франсуа Бозізе в березні 2013р. Його відставка стала останньою в серії переворотів, які захлеснули країну після проголошення незалежності від Франції в 1960р.

Нестабільність і корупція не дозволяє державі отримувати вигоду від своїх природних ресурсів - золота, деревини, алмазів і урану.

 Малаві

Проблема: ВВП на душу населення

Показник у 2013р.: $215.22

Населення східноафриканської держави в основному займається сільським господарством. Близько половини громадян країни живуть на менш ніж $1 в день. У Малаві існує постійна проблема з продовольством .

Гостра нестача іноземної валюти не дозволяє імпортувати необхідні товари, наприклад, паливо і лікарські препарати. У 2012р. уряд країни провів серію реформ для забезпечення населення предметами першої необхідності.

Ці зміни дозволяють сподіватися на позитивні перспективи для країни. МВФ прогнозує зростання ВВП на 5% в 2013р. Проте, Малаві залишається однією з найбідніших країн світу.

 Іран

Проблема: Інфляція

Показник у 2013р.: 42.3%

Міжнародні санкції стали причиною падіння економіки багатої нафтою країни протягом останніх двох років. Падіння вартості національної валюти призвело до дуже високого рівня інфляції.

У листопаді Іран уклав попередню угоду з країнами «Шістки» про скорочення ядерної програми в обмін на послаблення деяких санкцій.

 Македонія

Проблема: Рівень безробіття

Показник за 2013р.: 30.02%

Македонія очолює рейтинг з безробіття вже другий рік поспіль. Майже третина працездатного населення в південно-східній європейській країні безробітні.

Проте, МВФ прогнозує збільшення числа робочих місць. Очікується, що в 2013р. економіка країни, побудована на сільському господарстві, текстильній та автомобільної промисловості, трохи виросте.

 Японія

Проблема: Державний борг

Показник за 2013р.: 244%

Економіка Японії зростає швидше, ніж в більшості інших розвинених країнах. Проте третя за величиною економіка в світі має найбільший державний борг.

Протягом багатьох років низькі процентні ставки дозволили Японії випускати боргові зобов'язання. Заборгованість країни становить 244% від ВВП в 2013р. Державний борг в США знаходиться на рівні 105% від ВВП, тоді як борг Греції оцінюється в 175%.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%