Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстанці тримають 820 млн тенге в закордонних банках

Середа, 25 липня 2018 17:55

В яких країнах казахстанці тримають рахунки та купують нерухомість розповів директор департаменту методології оподаткування Комітету державних доходів Кайрат Жолмухамбетов. За 2017 рік казахстанці задекларували засоби на рахунках в іноземних банках на 820 млн тенге, передає кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

«Декларацію за формою 240 (про наявність договорів і активів за кордоном - Ред.) Надали понад 68 тис. Осіб, з них 27 тис. Задекларували грошові кошти на рахунках в іноземних банках в 108 країнах світу на загальну суму 820 млн тенге. Основними країнами є у нас Сінгапур, Швейцарія, Ліван, Корея, Росія. Крім того, представлені декларації з відображенням понад 12 тис. Нерухомого майна в 69 країнах. Найбільша кількість зареєстрованого майна громадян припадає на Росію, Болгарію, Туреччину, Іспанію, Великобританію, Францію », - перерахував Кайрат Жолмухамбетов.

Комітет держприбутків: Квартира за 65 млн євро в Парижі була куплена законно

За його даними, у Франції близько 60 об'єктів нерухомості належить казаха.

Кайрат Жолмухамбетов підкреслив, що Комітет держприбутків підписав міжнародні угоди, які надають відомству можливість обмінюватися зі 102 юрисдикціями, в тому числі з країнами з пільговим оподаткуванням, інформацією про фінансових рахунках. Для реалізації угоди Казахстан вступив в робочу групу ОЕСР щодо впровадження міжнародного стандарту і готуються поправки до національного законодавства.

«Що стосується термінів, то передачі підлягає інформація за 2019 рік, і в вересні 2020 роки ми вже отримаємо зі 102 країн всю інформацію про фінансових рахунках наших резидентів. Це включає всі стани ОЕСР, володіння Британської корони, що спеціалізуються на фінпослуги, Бермудські острови, Ліхтенштейн та інші держави, які співпрацюють з впровадження цього стандарту », - сказав він.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%