Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Запаси нафти і бензину в США знизилися більше очікувань

Середа, 25 липня 2018 21:15

  Нафта дорожчає на даних міністерства енергетики США про скорочення запасів вуглеводнів в країні.

Вересневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:45 кв подорожчали на $ 0,41 (0,55%) - до $ 73,85 за барель, пише interfax.

Контракт на північноамериканську нафту WTI з поставкою у вересні піднявся на $ 0,59 (0,86%) - до $ 69,11 за барель.

Товарні запаси нафти в США зменшилися минулого тижня на 6,147 млн ​​барелів, свідчать дані Управління за інформацією в галузі енергетики (EIA) американського Міненерго.

Аналітики в середньому прогнозували зменшення резервів нафти на 2,9 млн барелів.

Разом з тим, за даними Міненерго, запаси бензину в США впали на 2,328 млн барелів замість очікуваного зниження на 1,1 млн барелів. Резерви дистилятів скоротилися на 101 тис., Тоді як Уолл-стріт прогнозувала їх збільшення на 550 тис. Барелів.

Напередодні Американський інститут нафти (API), що збирає дані про запаси на добровільній основі від операторів НПЗ, нафтосховищ і трубопроводів, повідомив, що обсяги в нафтосховищах США за підсумками минулого тижня впали на 3,16 млн барелів, а запаси бензину скоротилися на 4,87 млн барелів.

Видобуток нафти в США минулого тижня практично не змінилася, залишившись на рекордно високому рівні - 11 млн б / д. З липня IEA округлює зміна до найближчої сотні тисяч барелів на добу.

Імпорт нафти в США скоротився майже на 1,3 млн б / д, експорт збільшився на 1,22 млн б / д і встановив новий рекорд, 2,683 млн барелів на добу (б / д).

Міністерство енергетики РФ переглянуло в бік збільшення прогноз видобутку нафти в Росії в 2018 році, підвищивши його на 3,5 млн тонн - до 551 млн тонн. Як пояснив міністр енергетики РФ Олександр Новак, перегляд прогнозу пов'язаний з недавнім рішенням ОПЕК + про поступове нарощування видобутку нафти.

На думку старшого інвестиційного стратега US Bank Wealth Management Роба Хеуорта, потенціал зниження видобутку в Ірані і Венесуелі компенсується нарощуванням виробництва нафти в Росії і Саудівської Аравії, і в доступному для огляду майбутньому ціни продовжать коливатися в порівняно вузькому діапазоні.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%