Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

До виборів в Конгрес залишилося 100 днів

Понеділок, 30 липня 2018 13:15

Республіканці і демократи згодні в одному - головною темою нинішньої компанії буде президент США Дональд Трамп, пише Голос Америки.

До листопадових виборів в США, від підсумків яких буде залежати контроль над обома палатами Конгресу, залишилося 100 днів. Опитування дають демократам деяку перевагу, і обидві партії згодні один з одним в тому, що ключовою темою на виборах стане президент Дональд Трамп.

На недавньому мітингу в Монтані Трамп закликав своїх прихильників взяти активну участь у виборах, щоб допомогти республіканським кандидатам в листопаді.

«Ми не відступимо, ми не здамося і ніколи не капітулюватимемо, - заявив він. - Ми ніколи не відмовимося від боротьби. Ми підемо вперед до перемоги ».

Знаходяться в опозиції демократи ведуть інтенсивну кампанію на низовому рівні перед проміжними виборами. Сенатор Берні Сандерс, кандидат в президенти в 2016 році, зібрав своїх прихильників у Канзасі.

За словами Сандерса, боротьба за контроль над Палатою представників надзвичайно важлива.

«Її результат може буквально залежати від виборів в одному-двох округах. Якщо ви, хлопці, зробите те, що, як я знаю, ви можете зробити, то це будуть вибори, про які почують не тільки по всій цій країні, але і у всьому світі », - заявив він своїм прихильникам.

Демократам необхідно отримати додатково близько двох десятків місць, щоб повернути собі більшість в Палаті представників, і лише два місця, щоб отримати більшість в Сенаті.

Але справа не тільки в тому, що демократи сповнені енергії. Джон Фортьє з Центру двопартійної політики відзначає, що історія також на їхньому боці.

«Проміжні вибори зазвичай сприятливі для опозиційної партії, якій немає в Білому домі, - пояснює експерт, - а в даному випадку мова йде про Дональда Трампа, який особливо непопулярний серед демократів. Вони мотивовані, вони його не люблять, і вони хочуть піти на вибори ».

Однак Трамп закликає своїх прихильників кинути виклик історії і підтримати його порядок в день голосування.

Обидві партії розглядають проміжні вибори, як референдум, присвячений президенту, каже аналітик Ларрі Сабато з Університету Вірджинії.

«У нашій історії чи був президент, який був настільки зосереджений на виборах і має таке велике значення для них, - говорить він. - Він - Сонце. Все інше, то, що обертається навколо Сонця, - це планета або місяць ».

З огляду на низький рейтинг Трампа і попередню історію проміжних виборів, демократи повинні досягти успіхів, вважає Елейн Камарк з Інституту Брукінгса.

«Я думаю, питання в тому, чи буде це демократична хвиля або демократичне цунамі? - каже вона. - Чи отримають демократи більшість в Палаті представників в 5 місць або 30 місць? Цього, я думаю, зараз ніхто не зможе сказати ».

Але з огляду на відданий президенту електорат, республіканці можуть показaть результат краще, ніж припускають, каже колишній керівник передвиборного штабу Трампа Корі Левандовскі. Він вважає, що демократи отримають кілька місць.

«Але якби вибори проходили сьогодні, то республіканці могли б зберегти більшість у Палаті представників в одно-два місця», - припускає він.

На виборах в листопаді буде обиратися Палата представників у повному складі (435 місць) і близько третини з 100 місць в Сенаті. Підсумки цих виборів матимуть великий вплив на наступні два роки президентства Трампа.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%