Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Авіакомпанії попередили про стрибок цін на квитки через підвищення ПДВ, Росія

Понеділок, 30 липня 2018 15:47

Російська асоціація експлуатантів повітряного транспорту (АЕВТ) вважає, що підсумком ймовірного збільшення ПДВ на внутрішніх рейсах через Москву з існуючих 10 до 20% стане зростання вартості квитків і підвищення навантаження на галузь. Про це пише mk.ru.

До кінця 2020 року для авіаперевезень всередині Росії діє ставка ПДВ, яка становить 10%. У кабміні розглядається ідея обнулення ставки для внутрішніх ліній, що дозволить виконати указ російського лідера Володимира Путіна про розвиток авіації в регіонах. З ініціативою обнулити податкову ставку виступала потрапила під обмежувальні заходи «Ренова» Віктора Вексельберга, що володіє «Аеропорт регіонів». Ця пропозиція підтримують Федеральна антимонопольна служба (ФАС) і Мінтранс. На даний момент ПДВ не обкладаються рейси до Криму і Севастополя, також від сплати податку мають намір звільнити Калінінград і Далекий Схід.

У квітні Мінфін одночасно з обнуленням ставки для внутрішніх авіаперевезень пропонував підвищити ПДВ з 10 до 18% для рейсів, що прямують через повітряні гавані Москви (ініціатива висувалася до підвищення ПДВ до 20%).

За даними АЕВТ, для столиці обговорюються всі три варіанти: обнулення, збереження пільгової ставки в 10%, а також її збільшення до 20%. Останній варіант міністр фінансів РФ Антон Силуанов вже запропонував главі уряду Дмитру Медведєву, пише видання з посиланням на джерела.

В асоціації зробили аналіз і прийшли до висновку, що нові пільги для внутрішніх рейсів будуть коштувати бюджету 17 млрд руб. Однак підвищення ПДВ для авіаперельотів через столицю принесе скарбниці 37 млрд руб. (Через Москву здійснюється 75% всіх рейсів). Так, навантаження на галузь стане більше на 20 млрд руб., Що призведе до зростання вартості тарифів за всіма напрямами не менше ніж на 8-10%, розповів газеті глава АЕВТ Володимир Тасун.

"Для розвитку здорової комерційної діяльності авіакомпаній за доцільне було б зберегти ставку ПДВ в розмірі 10% для російських рейсів через Москву і обнулити для мінующіх МАУ", - вважає він.

Раніше повідомлялося про те, що з-за весняного стрибка цін на авіаційне паливо на 20% російські авіакомпанії до кінця місяця мають намір підвищити ціни на авіаквитки на внутрішніх рейсах. Так, паливний збір для квитків на регіональні перельоти підвищиться: для економ-класу і «комфорт» - на 200 рублів, для бізнес-класу - на 400 рублів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%