Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ВТБ впровадила робота-колектора для роботи з простроченою заборгованістю, Росія

Вівторок, 31 липня 2018 15:54

Як пише INTERFAX.RU ВТБ став використовувати робота-колектора для роботи з простроченою заборгованістю фізосіб на ранніх стадіях. Про це повідомив журналістам заступник голови правління банку Анатолій Печатников.

"Він уже працює в пілота, а з 1 вересня ми його в промисловий режим переводимо. Він буде обдзвонювати наших боржників", - сказав Печатников.

Він додав, що робот вже в пілотному режимі показує кращі показники по стягненню, ніж співробітники банку.

"Робот ніж хороший. Витрати на його утримання істотно нижче, ніж витрати на утримання живого персоналу. Це перше. Друге, що робот завжди в гарному настрої, не схильний до емоційних потрясінь, які можуть впливати на якість роботи. Плюс він завжди виконує стандарти якості" , - додав заступник голови.

За його словами, робот буде працювати з заборгованість, простроченої на термін від 0 до 30 днів. Він додав, що з більш тривалими та складними випадками "прострочення" продовжать працювати люди.

Робот буде інформувати клієнтів про виникнення "прострочення", про її суму і терміни погашення, а також отримувати від клієнтів обіцянку погасити "прострочення".

Раніше глава ВТБ Андрій Костін, виступаючи на Московському урбаністичному форумі, заявив, що банк збирається відкрити в Москві перший офіс без співробітників.

"Ви знаєте, у нас є хороший фільм ще з радянських часів -" Москва сльозам не вірить ". Там один персонаж казав, що не буде в майбутньому ні театрів, ні кіно, буде тільки телебачення. Багато зараз пророкують щось схоже щодо інформаційних технологій , що не банків, будуть тільки технологічні компанії. Я так не вважаю ", - сказав він.

"Можна, звичайно, дивитися віртуальний футбол у своєму телефоні, але ніщо не замінить похід на фінал чемпіонату світу, де емоції, де люди", - зазначив Костін.

"Я думаю, що, безумовно, обслуговування в традиційних банківських установах буде зберігатися, хоча ми теж тут рухаємося, найближчим часом плануємо в Москві відкрити перший офіс - чесно кажучи, не дуже практичний, просто щоб показати людям, що таке можна - без людей . Спробувати, подивитися, що це таке ", - додав глава банку.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%