Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

США попередили Росію про неприпустимість втручання у вибори

Середа, 01 серпня 2018 13:55

Віце-президент Пенс назвав втручання «образою» американської демократії », а міністр внутрішньої безпеки Нільсен -« прямою атакою »на демократію, пише Голос Америки.

Віце-президент США Майкл Пенс засудив Росію за втручання на президентських виборах 2016 року, назвавши іноземне втручання «образою нашої демократії», з яким миритися не будуть.

Пенс заявив про свою рішучу підтримку висновків американського розвідувального співтовариства з приводу російського втручання через два тижні після того як президент Дональд Трамп поставив їх під сумнів в присутності президента Росії Володимира Путіна після їх переговорів у Гельсінкі.

Пізніше Трамп відступив від своїх коментарів.

«У той час як інші країни, безумовно, мають таку можливість, реальність полягає в тому, що Росія втручалася в наші вибори в 2016 році. Це однозначне судження розвідувального співтовариства, і, як сказав президент, ми погоджуємося з висновком розвідувального співтовариства », - заявив Пенс, виступаючи на саміті з питань кібербезпеки в Нью-Йорку, організованому міністерством внутрішньої безпеки.

«Мета Росії полягала в тому, щоб посіяти розбрат і роз'єднаність і послабити віру американського народу в нашу демократію. І хоча на ділі подані голоси змінені не були, будь-яка спроба втручання в наші вибори є образою нашої демократії і допускатися не буде », - продовжив Пенс.

Раніше у вівторок Facebook оголосив, що розкрив нову скоординовану кампанію з дезінформації на своїй платформі, яка включає фейковий групи і сторінки, створені перед майбутніми в листопаді проміжними виборами в Конгрес.

Пенс у вівторок приділив увагу заходам, які приймає адміністрація Трампа для захисту майбутніх виборів від загроз. Він відзначив рішення ФБР створити робочу групу з протидії іноземній експансії і зусилля міністерства внутрішньої безпеки по роботі зі штатами для забезпечення захисту виборчих систем від зловмисників.

За словами Пенса, ці зусилля були результатом прямих розпоряджень президента Трампа.

Багато демократів критикують адміністрацію за те, що вона нібито не робить достатніх зусиль щодо захисту від майбутніх втручань, часто вказуючи на суперечливі заяви Трампа про роль Росії в кампанії з надання впливу в 2016 році.

«Сполучені Штати Америки не потерплять ніякого іноземного втручання в наші вибори з боку будь-якої держави, - заявив Пенс в п'ятницю. - Ні з боку Росії, ні з боку Китаю чи Ірану або Північної Кореї або кого-небудь ще ».

Повторюючи віце-президенту, міністр внутрішньої безпеки Кірстен Нільсен в вівторок виступила із одним з найсерйозніших попереджень з її боку, адресованим Росії і іншим противникам, зажадавши від них припинити втручання в американську демократію.

«Сполучені Штати більше не потерплять ваше втручання. Вас викриють, і ви заплатите високу ціну », - заявила Нільсен на саміті з кібербезпеки в Нью-Йорку.

Нільсен також підтримала висновки американського національної розвідки з приводу російського втручання в 2016 році.

«Два роки тому, як ви знаєте, іноземна держава організувала зухвалу багатогранну компанію з надання впливу, щоб підірвати суспільну довіру до нашого демократичного процесу і спотворити наші президентські вибори. Та кампанія була багатогранною, вона включала кібершпіонаж, витоку вкрадених даних, кібервтручання в системи реєстрації виборців, пропаганду в Інтернеті і багато іншого, - сказала Нільсен. - «Хочу абсолютно ясно заявити: Наше розвідувальне співтовариство було право: це були росіяни. Ми це знаємо. Вони це знають. Ці зусилля спрямовувалися з самого верху. І ми не можемо допустити і не допустимо, щоб це повторилося ».

Нільсен виступала на саміті з питань національної безпеки, організованому міністерством внутрішньої безпеки. Цей форум об'єднує лідерів державного і приватного секторів для вироблення концепції вирішення проблем, що виникають в кіберпросторі.

«Хоча в дійсності подані голоси змінені не були, будь-яка спроба втручання в наші вибори є прямою атакою на нашу демократію, з котрої миритися не будуть, - заявила міністр. - Запам'ятайте мої слова: Америка не потерпить такого втручання ».

Вона попередила, що в кіберпросторі існує «вимагає термінового вирішення криза, що розвивається» і погодилася з думкою деяких з її колег, що працюють в сфері національної безпеки, що «можливості супротивників в Інтернеті перевершують наші обмежені можливості захисту».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%