Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

АФК «Система» погасила кредит РФПИ на 40 млрд рублів

Середа, 01 серпня 2018 15:28

Інвестиційна компанія завдяки цьому вивільнила з застави контрольний пакет "Дитячого світу"

АФК "Система" підписала угоду з банком "Відкриття", в рамках якого залучила кредит в розмірі 15 млрд рублів без забезпечення з терміном погашення в 2021 році, пише interfax.ru.

Використовуючи цей кредит, а також 5 млрд рублів власних коштів, "Система" завершила погашення кредиту на 40 млрд рублів, наданого Російським фондом прямих інвестицій (РФПІ) і Газпромбанком. Ще 20 млрд рублів були рефінансовані в I кварталі 2018 року за рахунок кредитної лінії Ощадбанку.

"Залучення кредиту банку" Відкриття "дозволяє зняти заставне забезпечення з належить АФК" Система "пакета акцій ПАТ" Дитячий світ "(52,099%)", - зазначив віце-президент з фінансів та інвестицій АФК Володимир травичку, чиї слова наведені в прес-релізі .

Кредит на 40 млрд рублів Газпромбанк і РФПИ надали АФК "Система" для виконання зобов'язань за мировою угодою корпорації з АНК "Башнефть", НК "Роснефть" і Республікою Башкортостан. Кредит був наданий у лютому 2018 року на 180 днів.

Зобов'язання були погашені достроково, сказано в повідомленні РФПИ, який, за словами голови фонду Кирила Дмитрієва, був не тільки організатором кредиту, але і "фінансовим гарантом виконання" мирової угоди. Дострокове погашення кредиту свідчить, що цілі врегулювання "досягнуті в повному обсязі", призводить РФПИ слова Дмитрієва.

Мирова угода АФК "Система" і "Роснефть" уклали в кінці 2017 р за його умовами "Система" взяла на себе зобов'язання до 30 березня 2018 р виплатити "Башнефть" 100 млрд рублів. Угода передбачала поетапне перерахування АФК на рахунки "Башнефть" 100 млрд рублів за схемою "20 + 40 + 40", в тому числі за рахунок залучених коштів в Російському фонді прямих інвестицій (РФПІ) і Ощадбанку.

Через необхідність розплачуватися з "Роснефтью" в 2017 році фінансові зобов'язання АФК "Система" виросли на 70,3% - до 227 млрд рублів.

Раніше корпорація повідомляла, що націлена в поточному році на скорочення боргового навантаження до 160-190 млрд руб. на кінець 2018 року і до менш ніж 150 млрд руб. до кінця другого кварталу 2019 р

У банку "Відкриття" розраховують, що співпраця з АФК "Система" в подальшому стане довгостроковим. "Ми готові до подальшої реалізації спільних проектів в сфері фінансування поточної та інвестиційної діяльності компанії, а також роботи на ринках капіталу", - зазначила заступник директора департаменту по роботі з клієнтами корпоративного-інвестиційного блоку банку "Відкриття" Катерина Чиркова.

Раніше "Система" заявляла, що не виключає продажу "Дитячого світу" або монетизації інших своїх активів для скорочення боргу, однак не бачить терміновості в цьому питанні. На початку червня CEO корпорації Андрій Дубовсков в ході спілкування з інвесторами і аналітиками говорив, що продавати свій пакет в рітейлері "Система" буде готова лише в тому випадку, якщо потенційний покупець зможе надати хорошу премію за контроль.

Дубовсков відзначав, що до питання продажу "Дитячого світу" корпорація готова буде повернутися восени цього року.

Ринкова вартість пакета "Системи" в рітейлері, виходячи з поточних котирувань на "Московської біржі", становить 34,6 млрд рублів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%