Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Росії Титов запропонував замінити поняття пенсійного віку виходом на пенсію за стажем

Четвер, 02 серпня 2018 15:54

Як повідомляє INTERFAX.RU момент виходу на пенсію повинен визначати не вік людини, а його трудовий стаж, вважає уповноважений при президенті РФ з захисту прав підприємців Борис Титов.

"Ми вважаємо, що пенсійного віку бути взагалі не повинно. Люди повинні виходити на пенсію з вироблення стажу", - сказав Титов у інтерв'ю "Інтерфаксу". За його словами, у кожній професії повинен бути свій стаж, необхідний для виходу на пенсію.

"У тебе має бути право виробити стаж, причому ти можеш їм грати: якщо хочеш вийти раніше на пенсію, ти можеш докупити стаж, як це в багатьох країнах робиться", - вважає бізнес-омбудсмен.

Він пояснив, що покупка стажу могла б здійснюватися тими, хто не виробив визначений законом термін, але хоче отримувати пенсію в повному розмірі.

"Якщо ти відпрацював 35 років і хочеш піти на пенсію, але хочеш отримувати нормальну пенсію, заплати державі, до Пенсійного фонду, певну суму як страховку, і тобі нараховують пенсію вже по повній", - сказав Титов.

Він повідомив, що інститут економіки зростання імені Петра Столипіна підготував відповідні пропозиції щодо зміни пенсійного законодавства і направив їх в уряд, профспілкам і всім зацікавленим сторонам.

Також інститут пропонує державі безпосередньо з бюджету, а не через Пенсійний фонд, виплачувати пенсії тим громадянам, які на них вийшли до 1992 року, і відмовитися від обов'язковості накопичувальної частини пенсії.

"Обов'язково треба повернути борг громадянам по накопичувальної частини. Також треба знижувати ставки страхових платежів, чинною ставкою (30%) ми половину нашої економіки загнали в тінь (...) ми вважаємо, що ставка повинна бути знижена до 14%", - сказав уповноважений.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%